100 éves a város

2021.06.22. 16:36

Kerek születésnapját ünnepeli jövőre Salgótarján: számos különlegességgel készülnek a szervezők

Jövőre ünnepeljük Salgótarján várossá nyilvánításának századik évfordulóját. Ezen alkalomból számos rendezvénnyel, programmal, kiadványokkal, meglepetésekkel készülnek a Salgótarján 100 éve város elnevezésű bizottság tagjai, akik kedden tartották első ülésüket.

G. K.

Salgóatján látképe a Kálváriáról Fotó: Hegedűs Márk

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– Szeretném kérni, hogy a századik évfordulóra – amely 2022. január 27-én fog kezdődni és 2023. január 27-én zárul – egy méltó programot állítsunk össze. Az előzetes tervek alapján a rendezvények jelentős része a korábbi városi eseményekre fog épülni, amit ünnepélyesebbé szeretnénk tenni, azonban az adott időszakban olyanok is szerepelnek a tervek között, amik eddig még nem voltak – mondta Fekete Zsolt.

A polgármester hozzátette: az, hogy milyen rendezvényeket tudnak megvalósítani, milyen kiadványok, milyen minőségben tudnak megjelenni az az elkövetkezendő időszakban fog körvonalazódni.

– Az idejét sem tudom már, mikor ülésezett Salgótarjánban a Megyei Jogú Városok Szövetsége, illetve több esztendő is eltelt már azóta, hogy egyszerre, egy időben itt lett volna az összes testvérvárosunk. Szeretnénk, ha többek között ezek is megvalósulnának jövőre. Már tavaly megkerestem egy személyes levélben Orbán Viktor miniszterelnököt, és megkértem, hogy a nyitórendezvényen köszöntse a városlakókat – emelte ki a városvezető.

Kifejtette továbbá: szintén az előző esztendőben kéréssel fordult Szita Károlyhoz, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökéhez, hogy a következő esztendőben Salgótarjánban rendezzék meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének találkozóját. Erre a kérésre határozott igent kapott az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában