Salgótarján

2021.06.26. 11:00

Aktivizálódik a népes szervezet

Nem csak a megye székhelyén, de Nógrádban is az egyik legnépesebb, mintegy háromszáz – döntő többségében nyugalmazott státuszú – tagot számláló civil szervezet a Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete. A nagyságrendtől függetlenül a járványhelyzet egy esztendeig passzivitásra, jó esetben háttérmunkára kényszerítette a TKM-et is. Ezzel is magyarázható, hogy a minap a SITI-nek nevezett intézmény nagytermében szép számban megjelent klubtagok örömmel vették, hogy újra sikerült nyilvános rendezvény keretében találkozniuk.

Cs. B.

A bevezetőben az elnökség a 2021. évi második féléves várható programról adott tájékoztatást. Ennek jellemzője, hogy a máskor csendesebb nyári hónapok is tele vannak vonzóbbnál vonzóbb ajánlatokkal, kirándulásokkal. Bár a szokásos kegyeleti túra dr. Förster Kálmán zirci és dr. Dornyay Béla keszthelyi nyugvóhelyénél az idén is elmarad, jövőre viszont – összefüggésben a várossá válás 100. évfordulója tiszteletére kialakítandó rendezvénysorozattal – a szokottnál nagyobb szabásúra tervezik. Megtartják viszont – amennyiben nem lesz új vírushullám és a korlátozások nem térnek vissza – a hagyományos egyesületi napot és a mindig hangulatos évzáró estet.

A várva várt klubnap második elemeként Árpád Sándor elnök, középiskolai történelemtanár rövid megemlékezést tartott a magyarság számára gyászos trianoni békediktátum százegyedik évfordulójáról. Bejelentette, hogy augusztusban bővebb előadás keretében részletezi majd az 1920-ban történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában