ember feletti teljesítmény

2021.05.07. 19:50

Önkéntesként a tűzvonalban: így segíti a nógrádi csapat a gyarmati Covid-osztály munkáját

A nőtincsi Mile Nikolett önkéntesként segíti a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Covid-osztályán dolgozók munkáját. Azonban rajta keresztül egy tizenkét tagú baráti társaság is számos módon támogatja az emberfeletti teljesítményt nyújtó egészségügyi dolgozókat és a betegeket is.

Lászlók Judit

Portré Mile Nikolettről, aki önkéntesként tevékenykedik a balassagyarmati, Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézet covid osztályán. Mile Nikolett a balassagyarmati, Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Covid-osztályán tevékenykedett

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Mi volt a baráti társaságuk célja?

– Összességében tizenkét aktív tagja van a baptista és pünkösdi hívőkből álló baráti körünknek, azonban a Covid-osztályon önkéntesként csak én dolgoztam. A célunk egyrészt az volt, hogy a magunk laikus módján hozzájáruljunk az osztályon dolgozók emberfeletti munkájához. Másrészt szerettük volna a szociálisan rászoruló betegeket – akikből sajnos sokan megfordultak a kórházban – lelkileg és fizikailag közvetlenül is segíteni.

– Milyen kezdeményezésekkel segítették a járvány ideje alatt a kórház dolgozóit és betegeit?

– Időnkhöz mérten különféleképpen igyekeztünk segíteni: süteményt sütöttünk, koordináltuk a beérkező tárgyi adományokat, valamint gyógymasszázst is felajánlottunk. Önkéntesként pedig betekintést nyerhettem a nővérek munkájába, illetve a műszak ellátásában is részt vehettem. Ezenkívül a betegeknek is kedveskedhettünk időnként egy kis süteménnyel és a napi ápoláshoz szükséges felszerelésekkel, illetve néhányukkal lelki beszélgetést is folytathattam.

Mile Nikolett a balassagyarmati, Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Covid-osztályán tevékenykedett
Fotó: L. B. / NMH

– Önkéntesként milyen tapasztalatokat szerzett?

– Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy az itt szerzett tapasztalatok meghatározó élményt nyújtottak nekem. Egy emberileg és szakmailag is kiváló csapat részese lehettem. A Covid-osztályon együttes erővel dolgozik az egész személyzet, nagyon jó volt látni a nem mindennapi összetartásukat. Egy kívülálló számára szinte elképzelhetetlen, hogy mekkora nyomás alatt kell ellátni a feladataikat. Mindezt pedig kellő szakmaisággal, fegyelmezetten, felelősséggel és szeretettel teszik. Éppen ezért erre szeretnék leginkább emlékezni ebből a nehéz helyzetből. Szívből mondhatom, hogy minden tiszteletem az övék.

– Milyen tervei vannak a jövőre nézve a csoportnak?

– Már jeleztem a kórház vezetésének, hogy a későbbiekben is szeretnénk segíteni az intézmény munkáját. Vannak konkrét, elsősorban a fekvőbetegek támogatására irányuló elgondolásaink, de nem szeretnénk megfeledkezni az egészségügyi személyzet munkájának hosszú távú elismeréséről sem. Bízom benne, hogy az intézménnyel való együttműködésünk a továbbiakban is ilyen kiváló lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában