környezetvédelem

2021.05.20. 19:00

Önkéntesek tisztították Felsőpetény környékén az utat

A település önkormányzata önkéntes szemétszedési akciót szervezett a településen a napokban, amelyen összesen hatvanan vettek részt.

L. J.

– Az önkéntes jelentkezők a falutáblától indulva négy szomszédos település – Nőtincs, Alsópetény, Ősagárd és Bánk – irányában egészen azok falutáblájáig összeszedték a közút mentén elszórt szemetet – mondta el lapunknak Benyusovics Dalma. Az önkormányzati képviselő hozzátette: – A résztvevők igazán alapos takarítást végeztek, amelynek köszönhetően egy nagy teherautónyi hulladéktól szabadították meg a környezetünket. A megtöltött zsákokat az önkormányzati képviselők és a közmunkások egy helyre összegyűjtötték, majd a hatalmas hulladékmennyiséget a közútkezelő munkatársai szállították el.

Benyusovics Dalma kifejtette, hogy az önkéntesek valóban óriási munkát végeztek. Ezért minden résztvevő számára egy-egy névre szóló oklevéllel, és néhány apró ajándékkal, egyedi maszkokkal, tollakkal fejezték ki tiszteletüket és elismerésüket Felsőpetény Község Önkormányzata, valamint a Felsőpetényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat nevében.

– Ezeket az embereket becsülnünk kell, hiszen nemcsak most, de az aktív hozzáállásukkal rendszeresen értéket adnak a falunak, az otthonunknak – mondta Benyusovics Dalma, aki szerint ez az esemény is újabb példája volt annak, hogy összefogással szinte bármilyen problémát meg tudnak oldani a helyiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában