földcsuszamlás

2021.05.21. 11:33

Még nem sikerült elhárítani az akadályt a Mátrában

Mint arról korábban beszámoltunk, földcsuszamlás okozott problémát a településen lévő 2408-as úton a napokban.

N. O.

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

Molnár Adrienn, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta, az érintett területen az egységek a társszervekkel közösen az eltömődött átereszt megtisztították, az azt elzáró kövektől és törmelékektől. Ezen kívül egy nagy átmérőjű műanyag cső behelyezésével biztosították a csapadék átereszen történő átfolyását.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kifejtette, hogy azóta a teljes útlezárást az érintett útszakaszon feloldották, a forgalom azonban félpályán, fényjelző készülék irányítása mellett haladhat. A busz- és tehergépjármű forgalom továbbra is szünetel.

Az esettel kapcsolatban Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs munkatársa úgy fogalmazott, hogy a rézsű időközbeni szikkadása miatt a 3,5 tonnás korlátozást a szakemberek feloldották. Félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett valamennyi járművel ismét lehet közlekedni a szakaszon.

A kommunikációs szakember kiemelte, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a társszervek is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szélsőséges időjárás okozta károkat mielőbb helyreállítsák és ezzel együtt az ideiglenes, a közlekedők biztonsága érdekében bevezetett korlátozásokat feloldják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában