akció

2021.05.25. 14:04

Közös erővel szépítik a környezetüket: összegyűjtötték a szemetet Etesen

Az Érdekem az Érdeked Egyesület helyi csoportja, illetve az Egyesek Ifjúsági Egyesület ismét szemétszedési akciót hirdetett a községben, ezúttal Amália-telepen.

G. K.

A községben több hasonló akciót is lebonyolítottak már az elmúlt időszakban

Forrás: Beküldött

– A kezdeményezés legfőbb célja, hogy Etes minden egyes településrészén bevonjuk a helyieket a környezetük megóvásába, tisztán tartásába – mondta el portálunk megkeresésére Bogdán Zsoltné. A közösségszervező, aki több megyei településen is aktivizálja a helyi lakosokat, hozzátette: a rendezett, tiszta környezet elérése végett az Érdekem az Érdeked Egyesület az Albert-telepi elhagyatott, romos, szemetes épületek miatt is bejelentést tett a Nógrád Megyei Kormányhivatal felé az ingatlanok baleset- és a fertőzésveszélye miatt. Azok mellett ugyanis kisgyermekes családok élnek.

– Az etesi önkormányzat azonnal reagált a problémára és megkezdték a házak lebontását, aminek nagyon örülünk. Az informális csoport továbbra is azon dolgozik, hogy a települést szebbé és élhetőbbé varázsoljuk – emelte ki Bogdán Zsoltné.

A községben több hasonló akciót is lebonyolítottak már az elmúlt időszakban
Fotó: Beküldött

A községben több akció is volt az elmúlt időszakban, néhány hete például a szintén Eteshez tartozó Albert-telepen szerveztek szemétszedési akciót. A résztvevők vetőmagokat, facsemetéket és fertőtlenítőt kaptak. A feladatok befejezését követően pedig egy kis vendéglátással zárult a közös munka, együttlét.

– Az egyik legfontosabb célkitűzésem, hogy a nógrádi falvakban élő helyi felnőttek, illetve gyermekek közösen építsék településeiket, és ezáltal is megtapasztalják, mennyire fontos a közösség ereje – hangsúlyozta Bogdán Zsoltné, aki rengeteget tesz ennek érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában