ilyen nyarunk lesz

2021.05.23. 09:30

Kánikula vagy zivatarok? – Ilyen lesz a 2021-es nyár Nógrádban az előrejelzések szerint

Forró? Hűvös? Száraz? Milyen lesz a 2021-es nyár az előrejelzések szerint? Most utánajártunk, hogy mit tartogat számunkra a következő szezon és mutatjuk, mikorra érdemes szabadságot tervezni idén!

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Időkép.hu előrejelzése szerint hamarosan megérkezik a várva várt nyár.

- A jövő hét elején a szárazabb időszakok mellett több hullámban érkezhet eső, zápor, zivatar. A szél is többfelé élénk lehet. Hétfőn 17-25 fokot mérhetünk, kedden nyugaton, északnyugaton 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, dékeleten viszont akár a 30 fokot is megközelíthetjük – olvasható a meteorológiai portálon.

Ezek alapján utánajártunk, hogy mire számíthatunk Nógrád megyében 2021 nyárán. Vajon tényleg trópusi időjárás lesz vagy inkább didergős, hűvös nyárra készüljünk? Bár a hosszútávú előrejelzéseket érdemes óvatosan kezelni, de következtetéseket így is levonhatunk az előttünk álló nyár időjárásával kapcsolatban.

- Enyhe tél, forró nyár – így foglalható össze a Dávid-naptár idei időjárás előrejelzése. Dávid Mihály nyíregyházi mérnök közel harminc éve készít időjárási naptárat a saját maga által alkotott rendszer szerint. A szakember által készített éves időjárás előrejelzés szerint nyáron mindannyiunk életét megkeseríti majd a brutális forróság.

Június:

Hirtelen megérkezik a nyár, a hónap végére már kánikula várható. Ekkora már érdemes nyaralást tervezni. A hónap eleje még csapadékos, de Medárdkor nem esik majd.

Július:

A második legjobb idő a nyaralásra július vége, amikor 35-40 fok is lehet napközben. A hónap közepére várható több csapadék, zápor, zivatar.

Augusztus:

A hónap elején kicsit enyhül a forróság, de aztán ismét 35-36 fok lesz. Az első hetekben az eső is ritkán enyhíti a hőséget. Augusztus 20-án 30 fok körüli időjárás várható.

Persze ezek az adatok koraiak, de ha hihetünk az előrejelzésnek, nem semmi nyárnak nézünk elébe. Körülnézetünk pár meteorológiai portálon is, hogy mit jósolnak a követező hónapokra. Az AccuWeather nemzetközi időjárással is foglalkozó oldal előrejelzése alapján az idei nyár kimondottan száraz lesz, akár a júniust, akár a júliust néztük, összesen körülbelül csak három-négy napra ígérnek esőt ezek az adatok. A maximum hőmérséklet 30-32 fok között mozog majd, a lehűvösebb napokon pedig 20 és 23 Celsius-fok lesz.

A következő hónap eleje még csapadékos és borúsabb lesz, majd olyan hirtelen köszönt be a nyár, hogy július eleje már kánikulát tartogat számunkra, amelyet csak néha-néha zavar majd meg egy nyári zápor vagy kisebb zivatar. A hónap végén többször 30 fok fölé is felkúszhat a hőmérő higanyszála, így egész júliusban kiváló lehetőség nyílik a strandolásra, akár egy napos fürdések, akár többhetes nyaralások tekintetében. Augusztusban némileg enyhül majd a nagy meleg, de még a harmadik nyári hónapot is érdemes utazásra kihasználni.

A népi hiedelem szerint, ha június 8-án esik, akkor az azt követő negyven napig is esni fog. Az előrejelzések szerint azonban nem kell rossz időtől tartanunk, az AccuWeather adatai alapján kellemes nyári meleg lesz ezen a sorsfordító napon.

 

 

2021 június
Fotó: accuweather

A hagyományok szerint akár hónapokra előre is megjósolhatjuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk. Ha júluis 15-én, Jakab napján sok a felhő az égen, sok lesz a hó, ha nagyon süt a nap, akkor hideg lesz a tél.

2021 július
Fotó: accuweather

A várható időjárás szerint nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án szép, napsütéses, meleg időre számíthatunk, így ide is érdemes egy utazást beilleszteni.

2021 augusztus
Fotó: accuweather

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában