nyitás

2021.05.24. 06:40

Júniustól várják a csobbanni vágyókat a nógrádi strandok

A szeszélyes tavaszi időjárás miatt talán a megszokottnál is jobban várjuk a meleg nyári napokat. Szűkebb hazánk strandjai júniustól nyitnak kaput a fürdőzők és a kikapcsolódásra vágyók előtt.

Gulyás Edina

Hamarosan még modernebb körülmények között strandolhatnak a létesítmény vendégei

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Balassagyarmaton június második szombatján nyitja meg kapuit a strand, akkortól mártózhatnak meg a látogatók a gyermek- és a nagy medencében.

– Mivel a létesítmény egy nagyberuházás során hamarosan teljesen megújul, csak az alapszolgáltatáshoz szükséges kisebb felújításokat végezzük el – tájékoztatott Gaál Dénes, a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet vezetője, hozzátéve: – Ahogyan évek óta, úgy idén sem emelkednek a jegyárak: a felnőttek egész napra 750, míg a diákok és a nyugdíjasok 550 forintért vásárolhatják meg belépőjüket.

Mint mondta, a járványhelyzet miatt az éppen érvényben lévő kormányzati előírásokat betartva működik majd a fürdő. A tervek szerint, amennyiben lehetőség lesz rá, június 26-án strandfesztivált szerveznek. Erre műsorokkal készülnek, a nemzetközi strandkézilabda-kupát is itt tartják meg.

Pásztó önkormányzata másfél milliárd forintos pályázati támogatásból egy teljesen új fürdőkomplexumot alakít ki a strand területén.

– Mivel a közbeszerzések alakulása miatt a beruházás csak ősszel kezdődik, így idén nyáron még a megszokott körülmények között várjuk városunkban a fürdőzni vágyókat – közölte Farkas Attila polgármester. – A nyitást június elejére tervezzük, azonban augusztusban a megszokottól egy héttel korábban be kell zárni a strandot, a kútfúrások ugyanis már akkor elkezdődnek.

A polgármester elmondta: változatlan árakon vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait a látogatók. Az egész napos felnőttjegy 1950, a diák és nyugdíjas pedig 1250 forintba kerül, azonban a pásztói lakcímkártyával rendelkezők jóval kedvezőbben vásárolhatják meg azokat. A strand területén jelenleg egy nagy osztott és egy gyermekmedence áll a fürdőzők rendelkezésére. A felújítást követően azonban egy termálvizes fürdőkomplexum várja majd egész évben a látogatókat.

– Az elmúlt évben a salgótarjáni strandfürdő zárva tartott, a Salgó Vagyon Kft. beruházásában ugyanis távhővezeték-csere valósult meg a területen. Idén, a tervek szerint, június közepétől várjuk a látogatókat – tájékoztatott Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője, hozzátéve: – A szükséges felújítások, karbantartások már folyamatban vannak.

Mint mondta, ezek mellett folytatódik a 2019-ben indított vízvezeték-hálózat felújítása, amelynek második üteme valósul meg a tulajdonos önkormányzat támogatásával. Ezen túl kívül-belül, teljesen megújul a mosdó és a jegypénztár, Virágosítják is a területet.

Az úszó- és gyermekmedencével rendelkező strandra a felnőttek 950, míg a diákok és nyugdíjasok 700 forintért válthatják meg egész napos belépőjüket. A cél az, hogy kedvező árakon minél több család élhesse át a vízi kikapcsolódás élményét a megyeszékhelyen.

– Több programot is tervezünk a nyári hónapokra a strand területén. Idén is lesz úszótábor, és amennyiben a jogszabályok lehetővé teszik, zenés rendezvényekkel is várjuk majd a salgótarjániakat – hangsúlyozta Balogh Katalin.

Bánkon a tóban is fürödhetünk

– Június 10-én tartjuk a felújított strand hivatalos átadóünnepségét, és ha az időjárás megengedi, már másnap fogadjuk a látogatókat – tájékoztatott Torma Andrea, Bánk polgármestere.

Mint mondta, pályázati támogatásból szinte teljesen megújult a fürdőhely. A kivitelezés során megújultak a burkolatok és a vízbe vezető lépcső, új napozóterasz épült, megoldották a megfelelő vízelvezetést. Mindezek mellett új vívmányokkal bővült a strand területe: gyermekpancsoló, gyermekjátszótér, teqballasztal, húsz napozóágy várja a fürdőzni vágyókat.

– Miután a strand szolgáltatásainak színvonala jelentősen emelkedik, a karbantartási költségeink pedig szintén nőni fognak, ezért biztosan emelkedni fognak a jegyárak, de kifizethető mértékben – fogalmazott a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában