Ipoly-híd

2021.05.12. 08:27

Fontos előrelépés: épülhet a híd Ipolyvece és Ipolybalog között

Újabb fejezetéhez érkezett az Ipolyvece és Ipolybalog között a folyón átívelő kerékpáros- és gyalogoshíd tervezése.

H. H.

Molnár János ipolyvecei polgármester húsvétvasárnap írta alá az együttműködési szándéknyilatkozatot

Forrás: NMH/Archív

Fotó: H. Cs.

A két település önkormányzatának közös szándéknyilatkozatát követően a magyar kormány is támogatásáról biztosította a kezdeményezést, amiről a közelmúltban kaptak értesítést az érintettek.

Különleges körülmények között, a járványhelyzeti korlátozások miatt a folyó két partján, külön-külön írta alá Bálint Péter ipolybalogi és Molnár János ipolyvecei polgármester húsvétvasárnap azt az együttműködési szándéknyilatkozatot, amely a két község gátszakasza között ívelne át. A létesítmény teljes hossza kétszázharminc méteres lesz, rajta gyalogos- és kerékpáros-forgalommal, csatlakozva az Ipoly mente idegenforgalmának fellendítéséhez.

Nemrégiben mindkét érintett településvezető válaszlevelet kapott Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumától Szijjártó Péter miniszteri aláírásával, amelyben közlik, támogatják és szorgalmazzák a híd létesítését. Ez a társadalmi összetartozás mellett a gazdaság fejlődését is szolgálhatná, hiszen a kiemelt célok közé tartozik a határ menti térségek fejlesztése, a közlekedési-infrastrukturális összeköttetések helyreállítása és bővítése.

Szijjártó Péter értesítésében egyúttal leszögezte, a Szlovák Köztársaság kormányával folytatott tárgyalások során mindenképpen témának szánják az ipolyvecei híd felépítését, bízva abban, hogy ez a fontos fejlesztés minél előbb megvalósulhat. A miniszter a további kapcsolattartót is kijelölte Kiss-Parciu Péter regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár személyében.

Molnár János örömmel fogadta a kedvező visszajelzést, aminek köszönhetően az elkövetkező időben kettőzött lendülettel láthatnak hozzá a további lépések előkészítéséhez, a szakhatósági engedélyek beszerzéséhez, a végleges látványtervek elkészítéséhez, illetve a kivitelezéshez elengedhetetlen pályázati források előteremtéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában