enyhítés

2021.05.22. 14:46

A Nógrád megyeiek többsége örül a korlátozások enyhítésének

A Nógrád megyeiek többsége örül a korlátozások feloldásának, de van akiből vegyes érzelmeket vált ki az enyhítés.

N. O.

Eltörlik a védőmaszk használati kötelezettséget a közterületeken illusztráció

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

A járvány harmadik hullámát letörtük, lényegében le is győztük – jelentette ki a miniszterelnök. Kifejtette: Magyarország védettebb és biztonságosabb, mint az unió többi országa, még a hétvégén elérjük az ötmillió fős átoltottságot. Orbán Viktor közölte: amint az oltottak száma eléri az ötmilliót, nagy könnyítések következnek. Három körülmény azonban óvatosságra int bennünket: hárommillió ember még nincs beoltva, Szerbián kívül mindenhol alacsonyabb a beoltottság a szomszédban és sok a mutáció, nagyon kell figyelni – mutatott rá a kormányfő.

Közölte: péntektől az operatív törzset készenléti állapotba helyezték, de utóvédharcok mindig lehetnek. Ezzel indokolta, hogy őszig meghosszabbították a rendkívüli jogrendet. A vakcinakészlet bőséges.

Megkérdeztük: ön örül az óvintézkedések enyhítésének?

Matics Nagy Klaudia – Kettős érzéseim vannak. Úgy gondolom, hogy próbálják megnyugtatni az embereket, de személy szerint azt sem bántam volna még, ha nem nyit ki semmi. Tudom, hogy ez egy nagyon nehéz időszak, de nem vagyok benne biztos, hogy nem lesznek majd következményei annak, ha minden újraindul és az emberek mindenhová szabadon járhatnak.

Kozma Levente – Éppen ideje volt már a korlátozások feloldásának. Ugyanakkor szerintem sokan nem fognak azzal egyetérteni, hogy a védettségi igazolvány továbbra is kötelező lesz majd. A maszkviselés eltörlésének pedig úgy vélem, hogy mindenki nagyon fog örülni. Jónak találom és támogatom a kormány döntését, valamint a jövőt tekintve bízom a legjobbakban.

Kövesdi-Sándor Alexa – Nagyon örülök, hogy lassan visszatérhet minden a régi kerékvágásba. Már nagyon vártam ezt a pillanatot, hiszen az elmúlt időszak nagyon megterhelő volt, és sok mindenben korlátozva voltunk. Leginkább a kijárási tilalom megszüntetését támogatom. Ugyanakkor továbbra is fontosnak tartom, hogy mindenki vigyázzon az egészségére.

Mint arról korábban beszámoltunk, az operatív törzs jóváhagyásával ötmillió beoltott után a következő szabályok lépnek életbe:

  • egyes kivételekkel vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és a távolságtartásnak.
  • Megszűnik a jelenlegi szabályok szerint éjfél és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom és
  • az este 11 órás zárási kötelezettség az üzletek, a vendéglátóüzletek és a szabadidős létesítmények esetében.
  • A települések belterületén nem lesz kötelező a maszkviselés, s a 10 ezer fő feletti településeken sem szabályozhatják külön a polgármesterek a közterületi maszkhasználatot.
  • A közterületen megszűnik a másfél méteres távolságtartási szabály is, valamint az egyéni és csapatsportolásra vonatkozó valamennyi korlátozás.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában