felújítás

2021.04.24. 10:50

Újabb támogatások érkeztek Jobbágyiba: elhagyott épület és óvodai kerítés újul meg

Támogatások érkeztek a településre a közelmúltban a Magyar Falu Programban.

N. O.

Schoblocher István, a település polgármestere

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Schoblocher István, a falu polgármestere portálunknak elmondta, hogy óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére több mint négymillió forint támogatást nyertek el.

– A kapott összegből az óvodai kerítést teszik rendbe. A Kodály Zoltán Óvoda játszóudvart határoló kerítése jelenleg nagyobb részben drótfonatos. A játszóudvar és az óvodai nevelésben részt vevő gyermekek biztonsága érdekében szükséges a mostani bontása és helyette új, korszerű kerítés építése hegesztett és táblás kerítéselemekkel – közölte Schoblocher István.

Schoblocher István, a település polgármestere
Fotó: L. B. / NMH

Hozzátette: a beruházás által jelentősen növekedik majd az óvodai játszóudvar biztonsága, balesetmentessége, illetve esztétikailag is szebb képet fog nyújtani, mind az óvodás gyermekek számára, mind a településkép szempontjából.

A polgármester a beruházás befejezését illetően ­elmondta, hogy a kerítés építésének munkálataival várhatóan a nyáron készülnek majd el.

Ezenkívül egy másik pályázatot is elnyert nemrégiben az önkormányzat a Magyar Falu Programban, amely során elhagyott ingatlanokat vásárolnak meg valamilyen közcélú hasznosításra.

A település vezetője kiemelte, hogy erre a célra ötmillió forintot nyertek el, és nemrégiben meg is vásárolták a volt takarékszövetkezet épületét.

– Az ingatlan teljes körű felújítását követően megfelelhet például valamilyen egészségügyi célú hasznosításnak, így akár fogorvosi rendelőnek is, amely ellátás jelenleg nem vehető igénybe a településen. Egyébként egy másik épület is található a területen, de az romos és balesetveszélyes, ezért indokolt a lebontása – hangsúlyozta a polgármester. Schoblocher István kifejtette: a felszabadult területen parkolót szeretnének kialakítani, tekintettel arra, hogy az ingatlan a település központjában helyezkedik el és onnan a kereskedelmi egységek és a gyógyszertár megközelítését tenné lehetővé a gépjárművel érkezők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában