térfigyelés

2021.04.25. 15:28

Újabb kamerákkal szűrnék ki az illegális hulladéklerakókat Szécsényben

Szécsény önkormányzata negyvenmillió forintos támogatásból bővítheti a már meglévő térfigyelőkamera-rendszerét. Összesen huszonkét darab új eszközt helyeznek el tizennégy csomópontban. Ezekkel együtt pedig már harminckilenc kamera gondoskodhat majd a közbiztonságról.

Lászlók Judit

A kamerák elhelyezését és a rendszer műszaki paramétereit hozzáértő szakemberek tervezték meg

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

A gazdaságfejlesztési és -felzárkóztatási programban érintett települések közbiztonsági kamerarendszerének támogatásáról szóló kormányhatározatban foglaltak alapján Szécsény önkormányzata negyvenmillió forint támogatásban részesült. Önerőként a kiépített rendszer üzemeltetése hárul az önkormányzatra.

– A kamerák elhelyezését és a rendszer műszaki paramétereit hozzáértő szakemberek tervezték meg. A beruházás célja, hogy csökkenjen a szabálysértések, a bűncselekmények és rongálások száma, illetve a rögzített felvételek alapján javuljon a felderítés – mondta el lapunknak Stayer László. A város polgármestere hozzátette: – Műszaki szempontból egy úgynevezett IP-alapú kamerarendszer mellett döntöttünk. Ez a rendszer rugalmasan bővíthető, nincsenek távolsági vagy átviteli korlátai, és megfelelően nagy felbontási képességgel rendelkezik. Összefoglalva, egy nagyon magas műszaki szintet képviselő rendszerről beszélhetünk, amely a reményeink szerint lehetővé teszi a hosszú távú, hatékony alkalmazást. Összesen huszonkét darab új kamerát helyezünk el a város mintegy tizennégy csomópontján.

A kamerák elhelyezését és a rendszer műszaki paramétereit hozzáértő szakemberek tervezték meg
Fotó: H. Cs. / NMH

A polgármester kitért arra is, hogy Szécsényben jelenleg is működik térfigyelőkamera-rendszer, amelyet korábbi pályázatok segítségével építettek meg. A rendszert összesen tizenhét darab, többnyire két megapixel felbontású kamera alkotja. Ezek a belvárosban vannak kihelyezve és általános térfigyelési feladatokat látnak el nappal. Éjszaka azonban csak gyengébb minőségű képeket tudnak közvetíteni.

– A jövőben még több térfigyelő kamerát szeretnénk felszerelni. Egyrészt azért, hogy a szécsényi polgárok és az idelátogatók minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat. Másrészt az elmúlt időszakban megnövekedett az illegális hulladéklerakások száma. Ezért bízunk benne, hogy az ilyen, új keletű problémák felszámolásában is nagy segítségünkre lesznek ezek a biztonsági eszközök – mondta Stayer László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában