tilalom

2021.04.14. 18:51

Tilos éjszaka horgászni Nógrádban is – mutatjuk az egyetlen kivételt!

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) legfrissebb járványügyi tájékoztatója szerint este tíztől reggel öt óráig általánosan nem engedélyezett az éjszakai horgászat.

V. E.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A MOHOSZ ajánlása alapján a horgászvizek üzemeltetőinek a 21 órai zárás javasolt. Emellett a horgászoknak is a kellő időben szükséges befejezniük a pecázást ahhoz, hogy a kijárási tilalom kezdetéig biztosan hazaérjenek.

Kapás Imre, a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének (HENOSZ) ügyvezető igazgatója elmondta: az éjszakai pecázásról az országos horgász szövetség megfogalmazott egy kivételt is. – A tóparti hétvégi házak tulajdonosai a saját stégükön akár az éjszakába nyúlóan is horgászhatnak, amennyiben a kijárási tilalom ideje alatt sem hagyják el az ingatlant, illetve az ahhoz tartozó területet. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy ez az engedmény csak a házak tulajdonosaira és a családtagjaikra érvényes – hangsúlyozta Kapás Imre, aki türelemre és a szabályok betartására kéri a megyei horgászokat.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában