feladat

2021.04.17. 11:05

Segíti az önkormányzatot és a lakosokat a pilinyi falugondok

Lehoczki Szabolcs, a falu polgármestere arról tájékoztatott, hogy hivatalosan az elmúlt évtől dolgozik gondnok a településen. Az önkormányzat korábban is szükségesnek tartotta, hogy legyen valaki, aki ilyen módon is részt vesz a település feladatainak ellátásában.

Sz. F.

Ruzsinszki György szívesen végzi ezt a munkát Beküldött fotó

Ruzsinszki György korábban is végezett hasonló munkát, így rá esett a választás. A polgármester hozzáfűzte, idén 15 millió forintot nyertek el a Magyar Falu Programban kisbusz beszerzésére. Ez nagymértékben segíti majd a falugondnok összetett, sokrétű munkáját.

– Ruzsinszki György kreatív, energikus ember, aki nyitott szemmel járja a települést, folyamatosan tájékoztat a teendőkről. Legutóbb például arra hívta fel a figyelmet, hogy a Losonci úton félig eltömődött az áteresz. Így gyorsan tudtunk intézkedni, a közmunkások szabaddá tették a víz útját – idézte fel a polgármester.

Ruzsinszki György szívesen végzi ezt a munkát
Beküldött fotó

Ezenkívül az idős betegeket kisbusszal elviszi Szécsénybe vagy Salgótarjánba az orvosi szakrendelésekre. Szintén az időseknek házhoz szállítja az ebédet is. Most, a járvány idején fokozottan figyel és segíti azokat, akik arra rászorulnak. Koordinálja az önkormányzat által alkalmazott húsz közmunkás feladatait. Részt vesz az anyagbeszerzésben, bekapcsolódik az önkormányzat önálló gazdaságában folyó munkába, ami növénytermesztésből és állattartásból áll. Szervezi a munkát, de ha kell, felül a traktorra, szánt, terményt szállít és karban is tartja a gazdaság gépparkját.

Az önkormányzat intézményeiben is elvégzi a kisebb javítási munkákat. Mindenre odafigyel, hogy zökkenőmentes legyen a falu élete. A járványveszély miatt most zárva tartó önkormányzati vendégház rendben tartása is az ő feladta.

Ruzsinszki György jó kapcsolatot ápol a helyiekkel, ami azt is bizonyítja, hogy a legutóbbi választásokon az önkormányzat képviselő-testületének soraiba választották.

– Szeretem Pilinyt, az itt élő embereket, örülök, ha tehetek értük valamit, s nagy öröm számomra, amikor látom, hogy fejlődik, szépül a falu, amelyben egy kicsit a saját munkám is benne van – mondta végezetül a falu gondnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában