összefogás

2021.04.24. 09:09

Kóbor állatoknak ajánlották fel tiszteletdíjukat a diósjenői hivatal dolgozói

A település önkormányzata másfél éve hozta létre a Környezet- és Állatvédelmi Bizottságot.

L. J.

Megfelelő helyet és táplálékot is biztosítanak a talált kutyáknak. A testület tagjai felajánlották tiszteletdíjukat is a célra

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

– Önkormányzatunk a bizottság létrejötte előtt évente hét-nyolcszázezer forintot fordított arra, hogy a kóbor kutyákat a gyepmester elszállítsa. A képviselő-testülettel együtt azonban úgy gondoltuk, hogy egy állatbarátibb módszer alkalmazására van szükség a probléma megoldásához – mondta a polgármester.

Hozzátette: – Diósjenőn a képviselő-testület néhány tagja felajánlotta a tiszteletdíját a település különböző fejlesztéseinek a támogatására. Blaskóné Csontos Mária képviselő és egyben a Környezet- és Állatvédelmi Bizottság elnöke felajánlásából két kutyakennelt létesítettünk az önkormányzat egyik épületében. Így, ha a községben találnak egy kóbor kutyát, akkor helyet és táplálékot is tudunk neki biztosítani addig, ameddig a gazdája érte nem jön. Ezáltal eddig tíz állatnak segíttettünk hazatérni. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek az emberek hálájuk jeléül általában kutyatáppal támogatják a kezdeményezést.

Megfelelő helyet és táplálékot is biztosítanak a talált kutyáknak. A testület tagjai felajánlották tiszteletdíjukat is a célra | Fotó: H. Cs. / NMH

Székely József Ede kifejtette, hogy abban az esetben, ha nem találják meg a tulajdonost, akkor az állatot féregtelenítik, ivartalanítják, valamint megkapja a kötelező oltásokat és egy chipet is. Ezt követően pedig új otthont keresnek neki. Ennek a módszernek köszönhetően már hét kutyát fogadtak örökbe.

– A lakosság nagyon örül a kezdeményezésnek, sőt, sokszor ők maguk keresnek fel minket azért, hogy segítsünk a bajba jutott négylábúaknak. Ezenkívül az új szemlélet részeként pályázati forrásból és a tiszteletdíj felajánlásaiból ivartalanítási akciót is szerveztünk már. Így a pályázatot benyújtók között a rászorulók kaptak segítséget az állatok gondozásában – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában