móka

2021.04.24. 09:17

Játszóházba várják a kisgyerekeket Mátramindszenten

A Nemzeti Művelődési Intézet a települések közösségi életének fejlesztése érdekében indította el a Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programot.

G. E.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Ennek köszönhetően helyi közösségépítés kezdődhet az egyes községekben, amatőr művészeti és szabadidős körök alakulhatnak, fejlődhet a művelődési és a közösségi élet.

– Mátramindszenten a fenti gondolatok jegyében indítunk programsorozatot elsősorban gyermekek részére. Minden szombaton 9 és 13 óra között játszóházba várjuk az érdeklődőket a helyi művelődési házban – tájékoztatott Horváth János, a település polgármestere, aki arról is beszámolt: – A járvány miatt egyelőre legfeljebb tíz gyermek vehet részt a foglalkozásokon. Emellett a vonatkozó egészségügyi szabályokat is be kell tartani.

Mint mondta, első alkalommal április 3-án szervezik meg a programot, amelyen különféle kreatív tevékenységekkel, társasjátékokkal tölthetik a délelőttöt a gyerekek. A tervek szerint kézműves-foglalkozásokat is tartanak majd, és folyamatosan keresik a lehetőségeket a szabadidő hasznos eltöltésére.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában