hagyomány

2021.04.02. 21:10

Húsvéti tojásvadászattal teszik felejthetetlenné az ünnepet Bárnán

A település lakói húsvéti tojáskeresésen vehetnek részt április 4-én, vasárnap.

Veres Edina

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Oravecz Roland polgármester elmondta: ezzel a programmal szeretnének egy kis mosolyt csalni a helyiek arcára a járványhelyzet miatti nehéz időkben.

– Az ötlet Forgó Tímeától származik, aki a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársaként segít a község életébe színt vinni ehhez hasonló szórakoztató és közösségépítő kezdeményezésekkel. Ő lesz az, aki a húsvéti nyuszi segédjeként a településen mindenfelé elrejti majd a hímes tojásokat, amelyekért cserébe apró ajándékot kapnak a megtalálók – mondta a község polgármestere, majd hozzátette: természetesen a helyiek közül bárki részt vehet a tojásgyűjtésben, igaz elsősorban a gyerekeket szeretnék elérni a programmal.

Oravecz Roland emellett azt is kifejtette, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett tartottak keresztutat tegnap a településen élők a tavaly megszentelt Kálvária-dombon. A liturgiát a község plébániai kormányzója, Bieber József mutatta be a bárnai családokért, a faluért és a betegek felgyógyulásáért.

Fotó: Ladóczki Balázs / NMH
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában