biztonságos közlekedés

2021.04.03. 07:26

A nógrádi utakat is éberen figyelik a rendőrök: ez kerül majd célkeresztbe a húsvéti razzia során

Az ünnepekkor is kiemelten fontos, hogy mindenki vigyázzon mások és saját testi épségére a közutakon, ezért húsvét előtt is a balesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Megtudtuk, a nógrádi utakon fokozott ellenőrzésre számíthatunk.

Nagy Orsolya

Következetes rendőri fellépésre számíthatunk

Forrás: MW

Fotó: Löffler Péter

Megszokott az a gyakorlat, hogy a rendőrség húsvét idején az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az elmúlt években az ittas állapotban volán mögé ülők által okozott balesetek száma csökkent, amely azt is mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az alkoholos befolyásoltságban lévő vezetés kiemelt veszélyességével – mondta el Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hozzátette: a rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, valamint a felelős viselkedésükben. A sajtószóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező, nem csak a járművezető, de utasai számára is. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg. Dankóné Nagy Éva kiemelte, hogy a biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül és a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki.

– Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig sokan vannak, akik nem használják a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak – közölte a rendőrség munkatársa.

A sajtószóvivő az előbbiek kapcsán kitért arra is, hogy a közlekedésben részt vevők idén húsvétkor is határozott, következetes rendőri fellépésre számíthatnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában