te szedd!

2021.03.05. 08:28

Több köbméter illegális szemetet szedtek össze Diósjenőn

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a község önkormányzata a Tisztítsuk meg Magyarországot programban több mint négymillió forintot nyert el az illegális szemétlerakók megszüntetésére.

Lászlók Judit

A napokban hozzá is láttak a munkához, azonban arra nem számítottak, hogy ilyen méreteket öltött az emberi felelőtlenség, s hatalmas mennyiségű hulladékot kell összeszedniük.

– Az elmúlt pár nap alatt összesen kétszáztíz köbméternyi illegális szemetet gyűjtöttek össze a településünkön. A törmelékben rengeteg meglepő dolgot találhattunk, többek között például egy kosárlabdapalánkot, háztartási szemetet, autógumi-abroncsot, füzetborítót, levelet és még sorolhatnám az egyéb furcsa dolgokat – mondta el portálunknak Glöckl Ferenc. Az alpolgármester hozzátette: – A községben egyelőre minden szemétlerakót felszámoltunk, amelyről tudomásunk volt. Így végre megtisztult a két temető környéke és a kápolnadombi feljáró is.

2019-ben már mindkét helyszínt megtisztították a TeSzedd! mozgalom révén, azonban idővel újra rengeteg hulladék került az érintett területre.

– A legtöbben azt hiszik, hogy ennek a szemétnek nincs gazdája, pedig mindannyian tudjuk, hogy van. A kidobott dokumentumok, papírok és számlák mindezt bizonyítják. Emellett a kihelyezett vadkamerák is felvételt készítenek a hulladékszállításról. Ezekkel mind az illetékes hatóságokhoz fordulunk annak érdekében, hogy visszaszorítsuk ezt a felelőtlen tevékenységet és a környezetünk megóvására sarkalljuk az embereket – hangsúlyozta Glöckl Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában