Tiszteli a vevőket

2021.03.21. 10:13

Negyven éve a szakmában: a csemegepult mögül szolgálja ki vásárlóit a szécsényi eladó

Szeles Szilárd a város egyik áruházában dolgozik immár több mint negyedszázada. Azt vallja, hogy a vevők csak akkor mennek be legközelebb a boltba vásárolni, ha elsőként kedvesen fogadják, és megfelelő minőségű árut kap.

Sz. F.

Szeles Szilárd a hentes- és csemegepultnál dolgozik Fotó: Sz. F.

– Édesanyám a szécsényi Palóc Coop Áruházban dolgozott. Gyermekként gyakran bejártam hozzá, s megtetszett az eladók munkája. Elhatároztam, hogy én is ezt a pályát választom. Az általános iskolai tanulmányaim után a balassagyarmati kereskedelmi iskolában kerültem, ott végeztem 1992-ben. Katonáskodás után 1994-ben a Palóc Áruház eladója lettem, azóta is itt dolgozom, jelenleg a szupermarket osztály munkatársa vagyok – mondta Szeles Szilárd. Hozzátette, szerinte a szakma- és áruismereten kívül az is a jó eladó ismérve, hogy tiszteli a vevőt, udvariasan viselkedik.

– Tudomásul kell venni, hogy mi vagyunk a vevőkért és nem fordítva. Én ennek a szellemében végzem a mindennapi munkámat. Persze mi is emberek vagyunk, előfordulhat, hogy vannak gondjaink, problémáink, de a vevőknek ezt nem szabad észrevenni – foglalta össze véleményét.

Szeles Szilárd a hentes- és csemegepultnál dolgozik
Fotó: Sz. F.

Szeles Szilárd a hentes- és csemegepultnál dolgozik, ahol húsfélékkel szolgálja ki a vásárlókat. Annak örül, ha a vevő elégedett s visszatér hozzájuk. Az érdeklődőket odavezeti a keresett termékekhez. Elmondta, hogy a munkatársai között jó a csapatszellem. Elégedett ember, mert érzi a vevők bizalmát, a főnökei megbecsülését. Több alkalommal is megjutalmazták már, és volt Hónap dolgozója is.

– Ha most kellene pályát választanom, újra eladónak állnék. Olyan helyen dolgozom, ahol jó a munkahelyi légkör, jól érzem magam. Az elmúlt időszakban többször hívtak máshová kereskedelmi egységbe dolgozni, de nemet mondtam, mert jól érzem itt magam, megtaláltam a számításomat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában