Koronavírus: újabb két iskola tér át a digitális oktatásra Nógrád megyében

A járvány elleni védekezés miatt a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola mellett a Kiss Árpád Általános Iskola, illetve a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézménye is digitális munkarendre áll át.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: (c)Torjay Foto

Mint arról korábban beszámoltunk, március másodikával az óvodák és a városi bölcsőde mellett a Dózsa György Általános Iskola digitális munkarendre áll át – közölte hétfőn Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

A járvány terjedésének érdekében a korábbi intézmények mellett március 3-tól 12-ig a Kiss Árpád Általános Iskolában is rendkívüli szünetet rendeltek el, a diákoknak szerdától otthon kell folytatni tanulmányaikat.

– Holnaptól otthon kell maradni a gyerekeknek, a következő két hétre újra visszaáll a digitális oktatás – közölte " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán Gálné Percze Katalin az intézmény igazgatója.

Az igazgatónő arra kéri a szülőket, vegyék komolyan a kialakult helyzetet, ne hagyják a gyermekeiket elmenni otthonról.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét, napközbeni felügyelete biztosít az intézmény.

Az osztálytermekben hagyott felszereléseket, tankönyveket a diákok szerdán 13 óráig vihetik haza.

A járványhelyzet drasztikus romlása miatt március 3-tól a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézménye szintén bezárja a kapuit és tantermen kívüli digitális oktatásra áll át – jelentette be az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">iskola Facebook oldalán Csukáné Sztérmy Andrea tagintézmény-vezető. A balassagyarmati zeneiskola szécsényi tagintézménye várhatóan március 12-én áll vissza a jelenléti oktatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában