szépségápolás

2021.03.07. 08:55

A szépségszalonok a járvány idején is kitartanak, mutatjuk, hogy szépülhetünk idén

Megkérdeztük a kozmetikusokat, pillásokat és a körmösöket hogyan élik meg a koronavírus miatt kialakult helyzetet.

Korim Brigitta

Forrás: shutterstock

A koronavírus visszaszorítása érdekében rengeteg szabályozás lépett érvénybe az elmúlt hónapokban, de a különböző szépítkező szalonok még nyitva lehetnek. Most utánajártunk, hogyan lehet biztonságosan szépülni és hogyan élik meg a szakemberek ezt az időszakot.

- A járvány második hulláma egyelőre nem járt túl nagy korlátozássokkal a szalon működésére vonatkozóan, de így is érezhető a változás, hiszen egyre többen kapják el a vírust vagy kerülnek karanténba. Ilyenkor az időpontokat későbbre halasztjuk, de előfordul, hogy napi 5-6 vendég is egyszerre kerül olyan helyzetbe, hogy nem tud eljönni. Az este 19 óráig tartó nyitva tartás sem kedvez nekünk, hiszen az adventi időszakban mindent igyekszünk megtenni, hogy minden szépülni vágyó vendégnek tudjuk időpontot adni. Ez sajnos ismét bevétel kiesést okoz számunkra, már nincs adómentességünk sem, de igyekszünk mi is túlélni ezt az időszakot, ugyanolyan odaadással és szeretettel dolgozni és egészségesek maradni – mondta el portálunknak Szviták-Révay Adrienn, a salgótarjáni SunCity Szépségszalon vezetője, műkörmöse és pillása, aki hozzátette kollégáival szerencsésnek vallják maguk, mivel a szalon adottságai lehetővé teszik, hogy folyamatosan tarthassák a biztonságos távolságot.

A pásztói La Bella Szépségszalon kozmetikusa, Korim Klaudia a tavaszi és a mostani vírusidőszakban megélt tapasztalatairól is mesélt nekünk.

- Amikor a vírus beköszöntött érezhető volt, hogy az emberek félnek. A tavaszi visszaesés után azonban a vendégek visszatértek. De bármilyen kezelésről is van szó odafigyelünk egymásra: a maszkot én is és a vendégeim is végig hordjuk. Kivételt jelentenek az arckezelések, ahol egyértelműen csak rajtam van maszk, de akkor is megteszünk mindent egymás biztonságáért. Ezen kívül mindig fertőtlenítünk, ahogyan eddig is, hiszen a szépségiparban dolgozók számára nem újdonság, hogy odafigyelünk a fokozott tisztaságra.

A salgótarjáni Kleopátra Szépségszalon szakemberei is nagy erőkkel dolgoznak, a nehézségek ellenére is:

- A maszk kötelező használatára vonatkozóan részlegenként állítottuk össze, hogy hogyan fogjuk szolgáltatásainkat a lehető legkényelmesebben kivitelezni, így nem jelent problémát sem a kollégáknak sem a vendégeknek, hogy a szalonban maszkot viseljenek. A covid járvány eleje óta sokkal jobban figyelünk az eszközeink fertőtlenítésére és a textíliáink nagy részét egyszer használatosra cseréltük vendégeink biztonságérzetének növelése érdekében. Ezeket a változásokat a vészhelyzet lejárta után is szeretnénk fenntartani. Munkaállomásainkat egymástól legalább másfél méterre helyzetük egymástól, így vendégeink és mi is könnyedén betarthatjuk a biztonsági javaslatokat – osztotta meg portálunkkal Horváth Rebeka Bianka, üzletvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában