detonáció

2021.03.03. 20:15

A helyiek és az önkormányzat is segíti a mátranováki robbanás károsultjait

Mint arról portálunk beszámolt: szinte a földdel vált egyenlővé egy családi ház abban a hatalmas erejű robbanásban, amely keddre virradó éjjel rázta meg a község lakosságát.

Palchuber Kinga

Robbanás történt egy mátranováki lakóházban ma éjszaka. A romok alatt ragadt személyt a tűzoltók kimentették és a mentő szolgálat Budapestre szállította kórházi ellátásra

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Az ingatlan " target="_blank" rel="noopener noreferrer">27 éves tulajdonosát a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították Budapestre, a Honvéd Kórházba. Információink szerint a fiatalembert továbbra is mélyaltatásban tartják, élet-halál között lebeg.

Bodor Ernőné, Mátranovák polgármestere tájékoztatott: a robbanást követően az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy segítse a károsultakat. – A detonációban öt ház ablaka tört be, amelyek helyreállítási költségét az önkormányzat átvállalta az érintettektől. A szerencsétlenséget követően a testület online megbeszélést is tartott, és megszavazta, hogy a károk mértékétől függően gyors segélyt nyújt annak a hat tulajdonosnak, akiknek ingatlanát a leginkább sújtotta a robbanás – tette hozzá a településvezető.

A romok eltakarításában a helyiek is segítettek.

Kapcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában