felhívás!

2021.02.22. 14:06

Tanácsot ad a Közút: ezt tegye, ha forgalommal szemben hajt fel a 21-esre

Az elmúlt években több alkalommal is előfordult, hogy a sofőrök a forgalommal szembe hajtottak fel a 21-es főútra. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerint a sofőrök ilyenkor a lehető legrosszabb döntést hozzák meg azzal, ha megfordulnak vagy visszatolatnak a gyorsforgalmi úton. A társaság egy biztonságos megoldásra hívja fel a figyelmet.

Nool

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. legfrissebb közleményében hívja fel a figyelmet ezen forgalmi helyzet veszélyességére, és tanácsot ad, melyik a legbiztonságosabb módja a súlyos balesetek elkerülésének.

Mint írják: azoknak, akik egy fel- vagy lehajtót tévesztenek, semmiképpen se tolassanak vissza vagy forduljanak meg, hanem a legközelebbi csomópontnál biztonságosan térjenek le a gyorsforgalmi útról és úgy vezessenek tovább úticéljukhoz. A hazai autópálya-, illetve autóúthálózaton ráadásul sűrűn vannak csomópontok, tehát nem éri meg ilyen felelőtlen akciókkal próbálkozni, mert pár kilométernyi kitérővel el lehet kerülni ezeket az életveszélyes szituációkat.

Nógrád megyében az elmúlt években a 21-es főúton több alkalommal is előfordult, hogy a sofőrök a forgalommal szembe hajtottak fel az útra.

Legutóbb január 18-án egy másik autó fedélzeti kamerája rögzített egy forgalommal szemben közlekedő autóst. A Suzuki Alto sofőrje rossz irányból hajtott fel a 21-es útra, Hatvan és Pásztó között, ahol kifejezetten nagy tempóval hajtott a forgalommal szemben. A felvételen a kamerás autó sofőrje szerencsére időben észleli a nagy sebességgel, forgalommal szemben hajtó Suzuki Alto-t és az előtte haladó Mercedes melletti elhaladást szerencsére megszakítja.

Tavaly augusztusban egy idős házaspár okozott életveszélyes forgalmi helyzetet Szurdokpüspökinél.

A közismert Gáspár Győző és családja is egy forgalommal szemben közlekedő autóssal ütközött 2019 novemberében a 21-es főúton a tari elágazó közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában