karbantartás

2021.02.13. 09:39

Folyamatosan takarítják a havas járdákat Nógrád megyében

A járdák és az önkormányzati kezelésű utak karbantartása télen is a települések feladata.

V. E.

Hókotró munkagép Salgótarján központjában

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Nagy László, a VGÜ Salgótarjáni Hulladékgazdálkodási és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. műszaki igazgatóhelyettese elmondta: szerda hajnal óta három járdatakarító gép és kezelői, kézi erővel pedig tíz munkatársuk végzi a hó eltávolítását a megyeszékhelyen.

Gaál Dénes, a Balassagyarmati Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet igazgatója elmondta: egy 50 kilométeres útszakasz, illetve a járdák takarítását végző munkagépek és kezelőik kedd óta folyamatosan dolgoznak. Emellett 15 főállású munkatársuk, valamint 30 közfoglalkoztatott kézi erővel vesz részt a munkálatokban.

– Szükség esetén, ha több hó esik, a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-től még egy hókotrásra alkalmas munkagépet kaphatunk segítségül – mondta Gaál Dénes, majd hozzátette: a városban ezen a télen eddig 30 tonnányi sózóanyagot juttattak ki az önkormányzat kezelésében lévő mellékutak és járdák aszfaltjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában