járványügyi helyzet

2021.02.15. 11:28

Elmaradnak a tavaszi rendezvények Nógrád megyében

Nem lesz böllérfesztivál, Zsigmond nap, de tortafesztivál sem idén tavasszal. A települések vezetői bíznak benne, hogy hamarosan enyhül a járványügyi helyzet és nyártól már ismét lehetnek programok.

Nagy Orsolya

Héhalomban idén elmarad a Böllérfesztivál

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Nem terveznek rendezvényeket idén tavasszal a települések önkormányzatai a koronavírus miatt. Szabó Csaba, Hollókő polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy várnak márciusig, hátha lesz majd enyhítés.

– Sajnos nem lehet tudni, hogy mit hoz a vírus, így nem valószínű, hogy húsvétkor programokkal készülünk az ide érkező turisták számára. Amennyiben lesz is rendezvény, az felügyelet mellett zajlik majd. A falu bármikor látogatható, így feltehetőleg ünnepekkor is sokan érkeznek. Amennyiben több ezer látogató jön hozzánk, az fog nehézséget okozni – közölte Szabó Csaba.

Héhalomban idén elmarad a Böllérfesztivál
Fotó: Illusztráció

Héhalomban sem lesz idén Böllérfesztivál. Bakos József polgármester kifejtette, hogy mivel nem tudják, mi lesz pontosan, így nem mernek rendezvényt szervezni. Bíznak benne, hogy ősszel már megtudják tartani a népszerű gasztronómiai eseményt, de csak abban az esetben, amennyiben túl leszünk a vírushelyzeten.

Farkas Attila, Pásztó polgármestere úgy fogalmazott, hogy az idei Zsigmond nap feltehetőleg elmarad. Amennyiben március elején feloldják a korlátozásokat, akkor még van rá esély, hogy megszervezik, de jelenleg úgy készülnek, hogy nem lesz rendezvény.

Úgy tűnik, lőttek idén a várjátékoknak. Képünk Drégely váránál készült
Fotó: Archív – L. B. / NMH

– Leghamarabb szerintem júniusban tudjuk majd megtartani a trianoni diktátumhoz kapcsolódó megemlékezést, aztán a hasznosi és mátrakeresztesi falunapot, az augusztus 20. rendezvényt, valamint szeretnénk a szüreti programot is megrendezni. Nagyon bízunk benne, hogy ezeket a programokat a nyár folyamán meg tudjuk valósítani – árulta el a polgármester.

A közkedvelt tortafesztivál sem lesz tavasszal Palotáson.

Szabó Mihály, a település vezetője kiemelte, hogy ez a rendezvény minimum 6–8 hónap előkészületet igényel, így a vírus miatt úgy tűnik, hogy most elhalasztják a fesztivált. Reménykednek ugyanakkor, hogy az oltásnak köszönhetően feloldják majd a korlátozásokat és ősszel meg tudják tartani. A nyári falunap is kérdéses még, mert nem mernek előre szervezni.

Torma Andrea, Bánk polgármestere elmondta, hogy a falu az idei szezonban is a nyugodt pihenés, feltöltődés és kikapcsolódás élményét szeretné az ide látogatóknak nyújtani.

– A világjárvány okozta biztonsági intézkedések nehéz helyzet elé állítják a rendezvényszervezést. Emiatt két különböző koncepcióval, de mindenképpen készülünk 2021. nyarára a programkínálat tekintetében. Az optimistább verzió szerint nagyszabású könnyűzenei koncert, utcabál, szabadtéri színházi előadás, nemzetiségi néptánctalálkozó és piknik mozi várja majd a közönséget – osztotta meg portálunkkal Torma Andrea.

Hozzátette: az önkormányzattal arra is felkészül, hogy nem lesz lehetőség nagyobb rendezvényekre. Abban az esetben kisebb pódium-előadás, jazzkoncertek, térzene és interaktív gyerekfoglalkozások biztosítják majd a nyáresti könnyed hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában