ügyészség

2021.02.08. 11:22

Két sofőr hibázott, egyéves kislány sérült meg súlyosan a nógrádi balesetben

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 40 és egy 26 éves Nógrád megyei férfival szemben, akik gépkocsivezetőként ketten együttesen okoztak egy öt személy sérülésével járó balesetet.

Nool

Forrás: police.hu

A vád szerint a 26 éves férfi 2019. október 31-én délben egy Nógrád megyei kistelepülés lakott területén vezette személygépkocsiját, mellette felesége, mögöttük egy éves kislányuk ült. A férfi 69-75 km/h sebességgel hajtott, amikor észlelte, hogy előtte egy parkoló kistehergépkocsi elindul, majd bekanyarodik elé – annak 40 éves vezetője ugyanis egy bal oldali autóbehajtóra kanyarodva akart megfordulni.

A személygépkocsi vezetője az elé kanyarodó jármű láttán fékezni kezdett, az ütközést azonban nem tudta elhárítani.

A baleset következtében a 26 éves férfi lánya csuklótörést szenvedett, a két sofőr és mindkettőjük utasa könnyebben sérült, a járművek pedig megrongálódtak.

A vádemelő ügyészség szerint a baleset oka egyrészt a kistehergépkocsi vezetőjének figyelmetlensége volt, hiszen nem észlelte az elindulásakor 90 méter távolságban, a balra kanyarodásának megkezdésekor pedig már csak 40 méter távolságban közeledő személygépkocsit, holott az a bal külső visszapillantó tükörben jól látható volt. A baleset azonban a bekanyarodó sofőr figyelmetlensége ellenére sem következett volna be, ha az előzést megkezdő vádlott haladása során a megengedett sebességet nem lépi túl, ugyanis ha legfeljebb 50 km/h sebességgel haladt volna, az elé kanyarodó jármű mögött lassító fékezéssel is megállíthatta volna gépkocsiját.

Fotó: police.hu

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze így mindkét gépkocsivezetőt megvádolta közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, vádiratában mindkettőjükkel szemben pénzbüntetés kiszabására és a 160.000 forintos bűnügyi költség egyetemleges megfizettetésére tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában