pályaválasztás

2021.01.12. 20:14

Virtuálisan segítik a pályaválasztás előtt álló Nógrád megyei diákokat

A pályaválasztást segítő, számos hasznos információt összegyűjtő internetes oldalt hozott létre a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete.

K. I.

Ahogy a szülőknek, diákoknak és pedagógusoknak szóló üzenetükben írják, szervezetük éves pályaválasztási rendezvényeivel már közel 20 éve támogatja és segíti a fiatalok döntését. A járványhelyzet miatt azonban most a hivatal sem tudta megrendezni a már hagyományos eseményeket, így online formában igyekeznek ellátni az érintetteket a helyes választáshoz szükséges információkkal.

A kormányhivatal munkatársai egy helyre gyűjtötték a pályaválasztással kapcsolatos honlapokat, megkeresték Nógrád megye középiskoláit, illetve az ország felsőoktatási intézményeit, így felvonultatva a következő tanév képzési kínálatát. Kiemelték, hogy a szakképző iskolák és technikumok nemcsak a most nyolcadikos diákokat, hanem a felsőoktatás helyett szakmát tanulni kívánó fiatalokat is várják.

A virtuális gyűjteményben olyan oldalakat is találnak az érdeklődők, ahol a különféle szakmák jellemzőit ismerhetik meg, valamint azt is megtudhatják, hogy Nógrád megyében milyen szakemberekre van a leginkább szükség.

A pályaválasztást segítő komplex információgyűjtemény a Nógrád Megyei Kormányhivatal honlapján érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik