visszatekintő

2021.01.03. 19:57

Ufó, medve és botrányos temetés – Ezek voltak 2020 legolvasottabb közéleti témái

Az elmúlt évben is rengeteg izgalmas és korántsem szokványos hír bukkant fel a nógrádi mindennapokban, a medve- és ufóészlelésen át a botrányos temetésekig. Mutatjuk, melyek voltak a 2020 legnagyobb közéleti szenzációi.

Nool

1 Így élik meg a világjárványt az ötvenlelkes nógrádi zsákfaluban

Miközben az országos fertőzési arány emelkedik, egy Nógrád megyei zsákfaluban szinte alig számláltak egy-két pozitív esetet. Top listánk élére került, amikor novemberben a Cserhát vidékének a legszebb településén jártunk, hogy megtudjuk, hogyan élik meg a világjárványt szűkebb hazánk legkisebb falujában, a mindössze ötven lelket számláló Garábon.

2 Otthagyta a temetést egy nógrádi pap

Nem kis kalamajka adódott december elején az egyik nyugat-nógrádi településen, ugyanis a plébános miután megszámolta a gyásznépet – amit meghaladta az ötvenet –, közölte, hogy nem tartja meg a szertartást. A berceli temetésről szóló cikkünk, amely rendkívül megbotránkoztatta olvasóinkat, a második helyre került.

3 Filmesek lepték el Salgótarjánt

A dobogó harmadik fokára került a filmforgatásról szóló cikkünk. Novemberben sikerült kicsit belesnünk a kulisszák mögé, amikor a Netflix a megyeszékhelyen forgatott, ahol Salgótarján, Berlin évtizedekkel ezelőtti főtereként tűnik majd fel a Netflix új sorozatában, amelyet várhatóan tavasszal már láthatunk is a médiaszolgáltatónál.

4 Medvecsaládot láttak Nógrádban

Medve család él a pásztói berekben – derült ki a nyikom-bérci Gortva birtok tulajdonosától. Alig maradt le a dobogóról áprilisi írásunk, amikor egy szarvas tetemet találtak a környéken, amelynek gerincéből a medve kiharapott két csigolyát.

5 Ezeken a Nógrád megyei településeken hátborzongató dolgok történtek

Nem is gondolták volna olvasóink, de fénylő tárgyak, fényes gömböcskék és különös sugarak is cikáztak már a nógrádi égbolton. Ötödik helyen a földönkívüliekről és kísértethistóriákról szóló írásunk végzett.

6 Újabb nógrádi településnél bukkant fel egy medvecsalád

Ismét a barna bundások vitték el a hatodik helyet, amikor májusban Etes polgármestere értesítette a környéken élő lakosságot a medvecsalád felbukkanásáról. Valószínűleg ugyanaz a medvecsalád bukkant fel a területen, amit április közepén észleltek a nyikom-bérci Gortva birtok közelében.

7 Balassagyarmaton gyógyulhatott Majka

Listánk hetedik helyét foglalja el a rapperről szóló cikkünk. Országos sajtóinformációk szerint Majkát a balassagyarmati kórházban ápolták.

8 Elfelejtette megtartani a varsányi temetést az idős plébános

Néhány héten belül immár a második nyugat-nógrádi temetés zajlott le szürreális körülmények között. Ezúttal Varsányban történt meglehetősen szokatlan eset: a búcsúztatásra felkért idős pap elfelejtette a temetést, hiába várta őt a gyászoló család. Az újabb botrányos temetésről szóló cikkünk Top listánkon a nyolcadik.

9 A kazári ufó-kutató szerint ez történhetett Nyíregyháza közelében

Két férfi zuhogó esőben utazik Nyíregyházán, amikor hirtelen feltűnik előttük egy éles fény, melyet azonnal videóra is vettek. A furcsa és egyelőre megmagyarázhatatlan videó a Nool ufó-szakértője, a kazári származású Miskolci László szerint egyértelműen nem hamisítvány.

10 Fotón az Érsekvadkertnél látott medve

Listánk utolsó helyére újra a medve került, amelyt tavaly már harmadjára észleltek Nógrád megyében. Ezúttal Érsekvadkertnél fotózták le a vadállatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában