megemlékezés

2021.01.18. 14:54

Online szónokversennyel ünneplik a magyar kultúra napját Szécsényben

A Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. Városi Művelődési Központja online szónokversenyt hirdetett a középiskolás diákok számára a Kultúra napja alkalmából, amelynek témája Kodály Zoltán alábbi gondolata: A kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék, újra meg újra meg nem szerzi magának.

L. J.

Diákok versenyeznek

Forrás: NMH-fotó

Fotó: Hüvösi Csaba

– Az idei szécsényi magyar kultúra napi rendezvény különös jelentőségűnek ígérkezett, hiszen 30. alkalommal hívtuk volna meg a városba a határainkon túl és az anyaországban élő magyar fiatalokat, hogy együtt ünnepeljük a Himnusz születésnapját és közösen éltessük a Kárpát-medencei összmagyarság kulturális értékeit – mondta Csatlós Noémi közművelődési referens.

Hozzátette: – Azonban a járványhelyzet közbeszólt. Kivártunk egészen január 11-ig, remélve, hogy enyhítik a szigorításokat, viszont ez nem történt meg. Így a személyes találkozás helyett online térbe helyeztük át a programokat.

Diákok versenyeznek

A tanulók maximum ötperces videóra vehették fel ünnepi beszédjüket, amit január 17. éjfélig küldhettek el e-mail-ben a Városi Művelődési Központnak. A beszédeket neves szakmai zsűri értékeli: Patakiné Kerner Edit Madách-díjas előadóművész, Majsányi Kati író és Varga Bálint, a Rimóci Szent István Általános Iskola igazgatója. A nyertes szónoklatot január 22-én 18 órától az intézmény hivatalos közösségi oldalán a Kultúra napja alkalmából rendezett online megemlékezésen vetítik le, a szónokot pedig jutalomban részesítik. A rendezvényen közreműködik az Andi Színjátszósai Társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában