fejlesztés

2021.01.27. 14:46

Majd' 350 millióból épülhet meg a mihálygergei bölcsőde

Csaknem teljes kihasználtság mellett működik a mihálygergei óvoda, a 24 gyermek ellátására kialakított intézménybe 24 apróság jár. A község óvodáját tavaly újították fel.

Gulyás Edina

Csaknem 22 millióból újították fel az óvodát. Épülhet a bölcsőde is, amelynek megvalósítására 350 millió forintot kapott a falu

Forrás: NMH

Fotó: L. B

Az elmúlt évben 21 millió 800 ezer forintból újult meg a településen működő óvoda épülete. A fejlesztéshez a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert támogatást az önkormányzat. A munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot és a födémet, megtörtént az akadálymentesítés és a fűtéskorszerűsítés is.

– Tavaly szeptemberben már egy új, mai kor igényeit kielégítő, korszerű intézmény fogadta az ide járó 24 gyermeket – tájékoztatott Szikoráné Sebestyén Katalin polgármester, aki azt is elmondta: – Az óvoda 25 férőhelyes, szinte telt házzal működik. Nemcsak a helyiek, hanem a környező településeken élők is igénybe veszik azt.

Csaknem 22 millióból újították fel az óvodát. Épülhet a bölcsőde is, amelynek megvalósítására 350 millió forintot kapott a falu
Fotó: L. B / NMH

A faluvezető arra is kitért: a fenti programnak köszönhetően egy másik beruházás is megvalósul. Az önkormányzat tulajdonában lévő területen, a főutcán egy 24 férőhelyes bölcsőde épül, közel 350 millió forintból. Az építési engedély már megvan, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik. A tervek szerint tavasszal elkezdődik az építkezés, és jövő szeptemberben megnyitja kapuit a legkisebbek előtt az intézmény.

– Az idei évre is vannak megvalósítandó feladatok, a napokban nyújtjuk be támogatási kérelmünket települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére. A belterületi csapadékvíz elvezetését szeretnénk megoldani – fejtette ki Szikoráné Sebestyén Katalin, hozzátéve: – A Magyar Falu Program lehetőségeivel is élni fogunk. A polgármesteri hivatal épületének felújítását tervezzük a program támogatásával. Azonban minden lehetőséget megragadunk a település fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában