év végi összefoglaló

2021.01.03. 06:57

Koronavírus 2020: mutatjuk a járvánnyal kapcsolatos legolvasottabb cikkeinket

Talán mindenki érzi, hogy az idei év több szempontból is más volt mint az eddigiek. Nem csoda hát, hogy 2020-ban a járvánnyal kapcsolatos cikkekre kattintott a legtöbb olvasónk. Mutatjuk, az év legolvasottabb koronavírus témáit.

Nool

Fotó: Illusztráció

1. Áttörés a koronavírus kutatásában: egy nógrádi faluról beszélt a fél világ

Texas-tól Fijin át Indiáig cikkeznek a lapok és hírportálok arról a sziráki laboratóriumról, melynek munkatársai a koronavírus-kutatáshoz gyártanak ellenanyagot a legnagyobb nemzetközi kutató és gyógyszeripari cégek számára. A fél világ a nógrádi faluról beszélt, így az erről szóló cikkünk került Top listánk első helyére.

A Nógrádban gyártott ellenanyag segíti a koronavírus-kutatást
Fotó: Ladóczki Balázs

2. Megjelent a koronavírus Bujákon

Sokakat érdekelt, a második helyett, a Bujákon kialakult egészségügyi helyzetről szóló cikkünk. Májusban a Magyar Honvédség kezelésében lévő bujáki üdülőt járványügyi megfigyelés miatt 14 napra lezártak, mivel a személyzetből egy személy COVID-19 fertőzés miatt kórházba került. A településen további tíz fertőzöttet azonosítottak.

3. Ötvenöt százalékkal nőtt a megyei betegek száma

Harmadik helyre az a cikkünk került amelyben Müller Cecília országos tisztifőorvos döbbenetes megyei adatokat ismertetett az operatív törzs sajtótájékoztatóján. A 45. héthez viszonyítva Nógrád megyében 55 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma a 46. hétre.

4. Salgótarján polgármestere fontos szabályokat vezetett be

Alig maradt le a dobogóról Fekete Zsolt áprilisi bejelentése, amikor megszabta, hogy egy háztartásban élők maximum 3-4-en, mások kettesével mehetnek ki a közterületekre Salgótarjánban.

5. Középiskolákat zártak be a koronavírus miatt Salgótarjánban

Listánk ötödik helyén végzett az iskolabezárásokról szóló cikkünk, amelyben azt osztottuk meg olvasóinkkal, hogy a salgótarjáni kollégiumot, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolát, és a Táncsics Mihály Technikumot is bezárták és áttértek a digitális oktatásra.

Kiürítették az egyik salgótarjáni középiskolát
Fotó: Ladóczki Balázs

6. Szomorú dobogóra került Nógrád megye

November elején Győr-Moson-Sopron megyében volt a legrosszabb a fertőzöttek aránya, Budapest a második, a főváros után pedig a szomorú dobogó harmadik fokán Nógrád megye áll. Az erről szóló cikkünk a hatodik helyre került.

7. Közintézményeket zártak be a fertőzés megakadályozásának érdekében

A hetedik helyet foglalja el a koronavírus terjedését megelőzendő intézkedések, amely Nógrád önkormányzatait, illetve kulturális, oktatási és sportegyesületeit is érintette.

8. Kórházi dolgozókat vezényeltek Salgótarjánból Pest megyébe

Nyolcadik helyen végzett a kórházi dolgozók átvezénylése. Októberben a Szent Lázár Megyei Kórházból több egészségügyi dolgozót Pest megyei intézményekbe irányítottak át, hogy ott segítsék a járványhelyzettel összefüggő munkát. A téma kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatta portálunkat.

9. Salgótarjáni mentésirányítót győzött le a vírus

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége a közösségi oldalán jelentette be, hogy elhunyt az egyik salgótarjáni mentésirányító, Z. Norbert. A szomorú hír listánk utolsó előtti helyén végzett.

10. Koronavírus gyanújával került a gyarmati kórházba egy ember Szécsényből

Sokan kíváncsiak voltak, a listánk utolsó helyén végző Stayer László közleményére. Szécsény polgármestere a település közösségi oldalán számolt be arról, hogy a városból egy személyt koronavírus gyanújával a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházba szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában