koronavírus

2021.01.13. 13:19

Fontos hírt közölt a polgármester a balassagyarmati kórházról: kiderült hány fertőzöttet ápolnak

Csach Gábor, a város polgármestere hétfő este közösségi oldalán jelentette be, hogy a helyi Dr. Kenessey Albert Kórházban lassan ugyan, de csökken a koronavírusosok száma.

G. K.

Oltják az egészségügyi dolgozókat. A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Majzik Attila

Az intézményben 28 helyi koronavírusos ember gyógyul. Az elmúlt napokban a kormányhivatal Balassagyarmaton 18 pozitív és 22 kontaktszemélyt helyezett karanténba.

– A kórházunkon keresztül rendben zajlik a megyei Pfizer-BioNTech oltási program is. Szűkebb hazánk három intézményének a dolgozói közül már több mint 500-an kapták meg a vakcinát. Megkezdődött az egyéb egészségügyi munkatársak, illetve a szociális intézményekben élők és ott tevékenykedők oltása is. A Szent Erzsébet Idősek Otthonában a jogosultak hatvan százaléka élt szombaton ezzel a lehetőséggel, és folyamatos az utólagos jelentkezés is – emelte ki Csach Gábor.

Kifejtette továbbá: a Balassagyarmati Tankerületi Központ tájékoztatása szerint az iskolákban minden rendben van, egyedül a Mosoly Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben azonosítottak egy koronavírusos diákot. A Városi Bölcsődében egy gyermek produkált pozitív eredményt, aki otthonában tartózkodik. A helyi óvodákban a szünet után továbbra sincs fertőzött.

– A sportcsarnokban található Országos Mentőszolgálat Stabil Mérési Pont – koronavírus-szűrőhely – működését január 29-ig, péntekig meghosszabbítottuk. Reméljük, a hónap végére megszűnhet a tömeges szűrési pont – tudtuk meg Csach Gábortól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában