távoktatás

2021.01.08. 18:17

A szécsényi művészeti iskolában is digitális munkarendben oktatják a diákokat

A helyi művelődési házban működő Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézményében is digitális oktatás zajlik.

Sz. F.

Csukáné Szerémy Andrea: A Bárkányiban tanuló művészetisek továbbra is járhatnak az órákra

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

A művelődési házat ugyanis a hatályos kormányrendelet értelmében be kellett zárni.

– Azok a tanítványaink, akik a Bárkányi katolikus iskola telephelyén járnak művészeti órákra, továbbra is a megszokott helyen és időben tanulhatnak. Molnár Ottó és Bobály Csaba kollégáim a tanáraik – mondta Csukáné Szerémy Andrea, a tagintézmény vezetője, s hozzátette: – Ez a helyzet a videós órákat, főként a csoportos oktatásban részt vevő színjátszók munkáját nehezíti meg.

A Fébé társulat egész estés színházi bemutatója a vírus miatt novemberben is elmaradt. Az iskola színjátszói a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra készültek, amelyet a járvány miatt szintén nem rendeztek meg tavaly.

Csukáné Szerémy Andrea: A Bárkányiban tanuló művészetisek továbbra is járhatnak az órákra
Fotó: Sz. F. / NMH

– Az elmaradt próbák egyébként is akadályozzák csoportjainkat a versenyekre való felkészülésben. A képzőművészeti tagozat diákjai, Bakos Ferenc művész-tanár növendékei újabb sikereket értek el a Pueri Fabri Regionális Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Pályázat Kiállításon. Az újabb versenyekre most távoktatásban kell felkészülniük. Karácsonyi műsorunkat szerettük volna videóra venni a hangszeres és énekes tanítványainkkal, illetve a színjátszók közreműködésével, de a próbák és a felvételi helyszínek miatt sajnos erre nem került sor. Persze most a legfontosabb az egészség, az előírt szabályok betartása – mondta az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában