mikulás ünnep

2020.12.05. 17:25

Rénszarvassal, manói kíséretében látogatott Vizslásra és Újlakra a Mikulás

Rénszarvasa és két manója kíséretében látogatott el a Mikulás december 5-én Vizslásra, illetve Vizslás-Újlakra. A jóságos ajándékozó – a járványügyi óvintézkedéseket betartva – házról házra járta végig a település utcáit zenével jelezve a gyerekeknek: megérkezett a kapujuk elé, hogy átadja nekik a csomagjukat.

Veres Edina

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs

Szombaton Mikulás dalok töltötték meg sorra a település utcáit, jelezve a gyerekeknek: a jóságos, ősz apó ajándékkal érkezett a kapujuk elé. Méghozzá nem is egyedül tette mindezt, hiszen két manóján kívül az egyik rénszarvasa is elkísérte őt a településre.

Sándor József polgármester kifejtette: a járványhelyzet ellenére sem szabad megfeledkezni az ünnepekről, ideértve a Mikulást, majd a későbbi karácsonyt is.

– Ezt a kezdeményezést egy összefogásnak köszönhetően tudtuk megvalósítani. A Mikulás reggel 10 órakor indult körbejárni a településünket a Dózsa György úttól. Az ajándékzacskók nem csupán az ilyenkor megszokott édességeket rejtették magukba, mivel minden kisgyermek egy kedves plüssfigurát is kapott a nagyszakállútól. A csomagok összeállítói arra is figyeltek, hogy az ételallergiában szenvedő gyerekek olyan édességet kapjanak, amit el is fogyaszthatnak – mondta Sándor József.

Minden gyermek örömmel fogadta az ajándékot a Mikulástól
Fotó: H. Cs / NMH

A Mikulás tehát minden jóval a zsákjában érkezett a községbe. Kérdésünkre a jóságos ajándékozó öltözékét magára öltő helyi fiatal elárulta: gyermekként ő is mindig várta, hogy mit talál majd a cipőjében december 6-án reggel. Most pedig annak örül, hogy a jelenlétével örömet okozhat a vizslási, illetve az újlaki gyerekeknek.

A Mikulás látogatásával kapcsolatos gondolatait Sifter Ramóna, egy vizslási anyuka osztotta meg velünk.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a Mikulás el tudott jönni a falunkba a vírushelyzet ellenére is. A kisfiam, Kende, két éves. Láttam rajta, hogy mennyire megörült, amikor meglátta a piros ruhás, ősz szakállú jótevőt, a vele érkező manókat, na meg persze a rénszarvast – mesélte Sifter Ramóna, aki azt is hozzátette: nagyon jó ötletnek tartja ezt a kezdeményezést, ami nem csak a gyerekek szívébe, de a felnőttekébe is belecsempészi az ünnepi hangulatot.

A Mikulás a település utcáit járva el is követett ezért mindent: kedvességével mosolyt csalt az arcokra, zsákjából pedig sorra kerültek elő az ajándékok. A vizslási és újlaki gyerekeknek összesen százhatvan csomaggal készült, de előrelátóan néhány plusz meglepetést is rejtett a puttonyába azért, hogy az alkalmi látogatóknak se kelljen üres kézzel távozniuk.

Cseh Péter például Salgótarjánból érkezett a szomszédos településre családjával azért, hogy a kisfia találkozhasson a Mikulással.

– Egy vizslási ismerősömtől hallottam róla, hogy itt lehetőség lesz találkozni a pirosruhás ajándékozóval, emiatt jöttünk el a faluba – mondta Cseh Péter, aki ezt követően kifejtette: örül, hogy még indulás előtt elcsíphették a rénszarvassal érkezett Mikulást, akitől a kisfia ajándékot is kapott.

Jó minőségű, felajánlások közül válogathatnak

Ugyanezen a napon a település önkormányzata ingyenes turkálási lehetőséget biztosított a helyieknek a kultúrházban. A gyermekeknek, a nőknek és a férfiaknak való, jó minőségű használt ruhákat és cipőket, illetve a különféle játékokat és könyveket külsős segítők és helyi adományozók ajánlották fel a jó célra. Sándor József, a település polgármestere elmondta: ha igény mutatkozik rá és szombaton marad annyi ruha, akkor vasárnap is kinyitják majd a kultúrházat. A község vezetője emellett azt is kifejtette: habár egyszeri alkalomnak indult a kezdeményezés, de a céljuk már az, hogy a jövőben több ilyen ingyenes turkálási lehetőséget biztosítsanak a településen élők számára. A vírushelyzetre tekintettel az épület nagytermében egyszerre legfeljebb öten tartózkodhattak. A helyszínen biztosítottak az érdeklődőknek kesztyűt és szájmaszkot is, amely védőeszközök használata természetesen kötelező volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában