szívmelengető

2020.12.01. 20:38

Rászoruló családok karácsonyát teszi szebbé a nyugat-nógrádi egyesület

A Nógrád Tourist Egyesület idén újra karácsonyi adománygyűjtést szervez a rászoruló Nógrád megyei családok számára.

K. K.

Az egyesület, több mint egy tonna tartós élelmiszert gyűjtött eddig össze

Forrás: Beküldött

Az egyesület tagjai elsősorban élelmiszert, mosószert, játékokat, könyveket, pelenkát és különböző használati cikkeket gyűjtenek, amit a nehéz sorsú családok részére juttatnak el, hogy szebbé tegyék számukra az ünnepeket. A felajánlásokat december 10-ig várják.

Az egyesület, több mint egy tonna tartós élelmiszert gyűjtött eddig össze
Fotó: Beküldött

Az adományok átvételével kapcsolatban az egyesület közösségi oldalán lehet érdeklődni, ahol azok jelentkezését is várják, akik tudnak olyan családról akik, nem kérik, de jól jönne számukra a segítség.

A kezdeményezéshez több Nógrád megyei település: Berkenye, Felsőpetény, Szendehely, Hont, Rétság Galgaguta, Bercel, Nógrádsáp, Tolmács, Nagylóc, Ludányhalászi, Rimóc, Magyargéc és Szécsényke is csatlakozott.

Az adakozni vágyók ruhaneműkön kívül műszaki cikkeket is felajánlottak a rászorulóknak
Fotó: Beküldött

– Egyesületünk rendszeresen jótékonykodik és támogatja az időseket és a hátrányos helyzetű családokat, de a karácsonyi időszakban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy gondoskodjunk bajba jutott embertársainkról, hiszen idén vannak, akinek nehezebbre fordult a sorsa a vírushelyzet miatt – mondta Bencsok Péter az egyesület elnöke.

Hozzátette: az adománygyűjtés nagyon sikeres, hiszen ezidáig, több tonna élelmiszert, takarítószert és ruhaneműt sikerült összegyűjteniük.

Az ajándékokat az egyesület tagjai és az önkéntesek, december 19-én, három Mikulás járattal juttatják el a nehéz sorsú családokhoz.

Másfél milliót gyűjtöttek össze kerekesszékre

Szita Jázminról, a tíz éves SMA2-es izomsorvadásos betegséggel küzdő kislányról korábban már portálunk is beszámolt. A rimóci kislány, izomsorvadása miatt nem tud mozogni, ezért évente szüksége van egy olyan műtétre, ahol gerince stabilitása érdekében egy fém rögzítő pálcát ültetnek be. Élete megkönnyítése érdekében a Nógrád Tourist Egyesület adománygyűjtésbe kezdett, hogy egy elektromos állító széket szerezzenek be a kislány részére. Az egyesület a speciális állítószékre másfél millió forintot gyűjtött össze, melynek gyártása jelenleg folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában