karácsonyi készülődés

2020.12.17. 14:42

Óvodások öltöztették ünnepi díszbe a mátramindszenti fenyőt

Évek óta hagyomány, hogy a falu központja ünnepi díszbe öltözik advent idején.

G. E.

A karácsonyfa díszei is helyben készültek

Forrás: NMH-fotó

Nincs ez máshogy idén sem, karácsonyi hangulatot varázsol a helyiek mindennapjaiba a gyönyörűen dekorált főtér. A polgármesteri hivatal és a művelődési központ épületét is fényfüzérek teszik ünnepivé, az ablakokat is feldíszítették. A tájház udvarára életnagyságú Betlehemet állítottak fel, a polgármesteri hivatal előtti téren pedig hatalmas fenyő köszönti az ide érkezőket.

A karácsonyfa díszei is helyben készültek
Fotó: NMH-fotó

– Az örökzöld Sipos Istvánné, helyi lakos kertjéből került a faluközpontba, aki nem első alkalommal ajánlotta fel a falu karácsonyfáját – tájékoztatott Horváth János, a község polgármestere, aki arról is beszámolt: – A kézzel készült díszek a helyi óvodások segítségével kerültek a fára. A gyerekek nagy örömmel vettek részt a fenyő öltöztetésében, közben karácsonyi dalokat énekeltek és verseket szavaltak.

Szép látványban gyönyörködhetnek azok, akik sötétedés után sétálnak a központban, a világító fényfüzérek ezer színben pompáznak, amihez méltó hátteret ad a falu fölé magasodó, kivilágított római katolikus templom látványa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában