Nem változott a koronavírus örökítőanyag-koncentrációja Salgótarjánban

A december elsejei adatok szerint Salgótarjánban nem emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb felmérése szerint a nógrádi megyeszékhelyen nem emelkedett a koncentráció mértéke, és stagnáló tendenciát mutat.

Az 48. heti adatok szerint a koronavírus örökítőanyag-koncentrációja Békéscsabán, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron az előző héthez képest nem változott, továbbra is az átlagosnál magasabb. Az eredmények alátámasztják, hogy a járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős. Az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a kockázatcsökkentésben, ezért kiemelten fontos a járványügyi szabályok fokozott betartása. A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt szolgáltat, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett, a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is.

Fotó: NNK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában