Már Pásztón is működik koronavírus-mintavételi pont

December 14-én, hétfőn nyitja meg ismét kapuit a karancssági Kerekerdő Óvoda, amelyet november végén zártak be az ott dolgozók pozitív koronavírus tesztje miatt.

G. K.

Őri-Kiss Zsolt, az Országos Mentőszolgálat mentőtechnikusa a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton védőfelszerelésben mutatja a mintavételhez használt eszközöket 2020. április 3-án, amellyel a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak. A Mentőszolgálatnál a mintavételt külön erre a célra kijelölt egységek végzik az országban.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Mától Pásztón, a Csohány Galéria épületében is működik koronavírus-mintavételi pont.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a karancssági Kerekerdő Óvoda nevelőit november 25-én, szerdán tesztelték, amelynek során négy ember produkált pozitív eredményt. Ezért az egészségügyi szabályoknak megfelelően az intézmény november 25-től, határozatlan időre bezárta kapuit. A napokban a település közösségi oldalán tették közzé, hogy az óvoda előreláthatólag december 14-én, hétfőn fog ismét kinyitni.

– Az Oktatási Hivatal november 25. és december 12. között rendkívüli szünetet rendelt el a helyi Kerekerdő Óvodában. Az intézményben időközben ózonos fertőtlenítést is végeztettünk. Az óvoda előreláthatólag december 14-én fogja újból megnyitni kapuit a csemeték előtt – olvasható a bejegyzésben.

Farkas Attila, Pásztó polgármestere szintén közösségi oldalán jelentette be, hogy december 3-tól, csütörtöktől Országos Mentőszolgálat mintavételi pont működik a város Romkertjében, a Csohány Galéria épületében.

– A pásztói lakosoknak, illetve a járás területén élőknek ezentúl már nem a megyeszékhelyre kell menniük koronavírus-szűrésre – közli a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában