Ipoly Cipőgyár Kft.

2020.12.10. 09:57

A vasutasok után a postai alkalmazottak is a gyarmati cipőgyár mellett tették le a voksukat

Egy nyílt közbeszerzés eredményeként az egyetlen ma is működő, munkavédelmi cipőket gyártó hazai vállalat, az Ipoly Cipőgyár Kft. összesen mintegy 40 millió forint értékben, 6000 pár lábbelit készíthet a Magyar Posta Zrt. részére.

Nool

Forrás: shutterstock

Az állami az állami tulajdonú vállalat dolgozói mintegy 7 év után hordhatják újra a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft. termékeit, amelyek mellett nemrég a MÁV Zrt. is letette voksát. A szerződés értelmében az elsősorban, de nem kizárólag munkavédelmi lábbeliket előállító magyar vállalat 30 hónapon belül legyártja a Posta számára a fekete színű, női és férfi, téli magasszárú cipőket, csúszásgátló talppal, acél-orrmerevítő nélkül.

A közbeszerzési értesítőben foglaltak szerint a 40 millió forintos összértékből a Magyar Posta Zrt. 28 millió forint értékben vállal lehívási kötelezettséget. A fennmaradó 12 milliós részre az ajánlatkérő opciós vételi jogot szerzett – legfeljebb 1800 pár lábbeliig –, így ennek részleges vagy teljes igénybevételére nem vállal kötelezettséget az állami tulajdonú vállalat.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában