Salgótarjánban emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

A november 16-ei adatok szerint Salgótarjánban emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb felmérése szerint a nógrádi megyeszékhelyen emelkedett a koncentráció mértéke, és stagnáló tendenciát mutat.

Az adatok szerint Salgótarján mellett Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett az örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A változás tendenciája többnyire stagnáló, a mérsékelt koncentrációt mutató településeken is. A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt szolgáltat, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett, a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is. Vizsgálataink megerősítik, hogy a koronavírus jelenléte továbbra is elterjedt az ország egész területén.

Forrás: NNK

Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk Salgótarján egész területén kötelezővé tették a maszkviselést, Fekete Zsolt polgármester pedig több intézmény bezárása mellett döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában