szavazás eredménye

2020.11.30. 11:10

Olvasóink nem értenek egyet a vásárlási idősávval

Legutóbbi szavazásunkban arról faggattuk olvasóinkat, hogy szerintük szükség volt-e a vásárlási időkorlát visszaállítására.

Budapest, 2020. november 24. Idõs vásárlók egy üzlet elõtt az I. kerületi Mészáros utcában 2020. november 24-én. A koronavírus-járvány lassítását és az idõsek védelmét szolgáló intézkedés értelmében a kormány elfogadta az Idõsek Tanácsa javaslatát, így ettõl a naptól hétköznapokon a 9.00 óra és 11.00 óra közötti, hétvégén a 8.00 óra és 10.00 óra közötti idõszakban vásárlási idõsávot kapnak az idõsek. Ebben az idõintervallumban csak a 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A válaszadók 64 százaléka nem tartja fontosnak az időkorlát bevezetését, míg 21 százalékuk azt sem bánná, ha még szigorúbb szabályokat hoznának a pandémia idején. A voksolók csupán 15 százaléka ért egyet az intézkedéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában