Nógrád megyében is nagy felelősséget ró a fiatalokra a távoktatás

A középfokú oktatási intézmények megyeszerte ismét digitális munkarendben működnek, amely nagy felelősséget ró a fiatalokra is. Nem árt észben tartani, hogy a tanulás helyett a bandázás nem jó választás, hiszen mindannyiunk közös érdeke egymásra vigyázni.

Palchuber Kinga

Tavasszal már bebizonyosodott, hogy a diákok képesek az önálló, felelősségteljes otthoni tanulásra.

Fotó: A kép illusztrációFotó: Hüvösi Csaba

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője néhány jó tanáccsal hívja fel a gyerekek figyelmét arra, hogy az otthon töltött idő ezúttal nem vakáció.

– A járványügyi helyzetben mindenki számot vet, hogy miben is változott meg az élete és a környezete. A 14. életévüket betöltő diákok már képesek önállóan tanulni, és többségük egyedül tartózkodik otthon, míg a szülők dolgoznak. Ez a helyzet nem csupán a tanulás terén teremt új helyzetet a fiatalok számára. Az online órák mellett a látszólag megnövekedett szabadidőt nem mindegy, hogyan töltik el – mondta.

Tavasszal már bebizonyosodott, hogy a diákok képesek az önálló, felelősségteljes otthoni tanulásra.
Fotó: A kép illusztrációFotó: Hüvösi Csaba

Hozzátette: a képzési idő után érdemes rövid sétára indulni a lakóhely közelében található parkokban, de az egyéni sportolás is jót tesz a testnek és a léleknek. – A gyerekek a hozzátartozóikat és saját egészségüket is védik azzal, ha nem találkoznak másokkal. Az énidő megfelelő kihasználása is fontos: az olvasás és a filmnézés jó kikapcsolódási lehetőség.

Felelősségteljes viselkedést tanúsíthatnak a fiatalok azzal is, ha segítenek szüleiknek vagy a környezetükben élő rászorulóknak a bevásárlásban és az egyéb napi teendőkben. A szóvivő arra kéri a diákokat, ha elhagyják otthonukat, mindig viseljenek maszkot, és tartsák be a kijárási korlátozást.

Dankóné Nagy Éva felhívta a figyelmet, hogy most a személyes találkozásokat és a bandázásokat célszerű elkerülni. – Az internetbiztonsági szabályok betartása mellett a közösségi oldalak és az egyéb kommunikációs csatornák használatával a kapcsolattartás megoldható. Senki ne szervezzen összejöveteleket! Számos formája van az ajándékozásnak: videóüzenettel vagy élő bejelentkezéssel is meg lehet lepni az ünnepeltet – mondta a szóvivő. Ha csökkentjük a személyes érintkezések számát és betartjuk a korlátozásokat, hamarosan újra közösen szórakozhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában