koronavírus

2020.11.28. 20:32

Megszűnik a buszvezetői jegyértékesítés a tarjáni buszállomáson

A koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében december elsejétől, keddtől a salgótarjáni autóbusz-állomáson már nem lehet jegyet venni a buszsofőrnél.

Gerhát Karina

Távolsági autóbuszIllusztráció

Forrás: Illusztráció

Fotó: H. Cs.

– A Volánbusz Zrt. a személyes érintkezések számának csökkentése érdekében a pénztári nyitva tartás időszakában kötelező jegyelővételt vezet be. Ez december elsejétől Salgótarján mellett Baját, Barcsát, Békéscsabát, Ceglédet, Debrecent, Egert, Gyöngyöst, Győrt, Harkányt, Hévizet, Kazincbarcikát, Kecskemétet, Keszthelyt, Kisvárdát, Lentit, Marcalit, Miskolcot, Nagyatádot, Nyíregyháza – Petőfi tér 2-t, Sopront, Szegedet, Szolnokot, illetve Szombathely – Ady teret érinti – írta közleményében a Volánbusz Zrt.

Hozzátették: a fentiekben felsorolt autóbusz-állomásokon az érintett időszakokban, kizárólag előre megváltott jeggyel, bérlettel vagy egyéb, utazásra jogosító dokumentummal lehet felszállni a járatokra. A pénztárak nyitva tartása alatt az autóbusz-vezetőknél nem vásárolható semmilyen díjtermék.

– A Volánbusz Zrt. az ismét életbe lépett veszélyhelyzetben is azon dolgozik, hogy utasai biztonságban eljussanak a munkahelyekre, az iskolákba, az egészségügyi és egyéb intézményekbe. A járvány elleni védekezés során folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel az utasok és a munkavállalók veszélyeztetettségét csökkenteni tudjuk. Felelős szolgáltatóként és munkáltatóként minden tőlünk telhetőt megteszünk az egészség védelme érdekében – olvasható a közleményben.

Kitértek arra is, hogy a társaság továbbra is fokozottan takarítja és fertőtleníti az autóbuszait, állomásait, és ellátja munkatársait a szükséges védőeszközökkel.

A Volánbusz Zrt. arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás elkerülése és a személyes érintkezések számának csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

Kizárhatók az utazásból

– A Volánbusz Zrt. honlapján elérhető vásárlási lehetőségek, valamint a mobiljegyes értékesítés mellett a vasúti és autóbuszos közösségi közlekedés összehangolásával párhuzamosan folyamatosan bővül a MÁV applikációban megvásárolható autóbuszos díjtermékek köre – áll a közleményben.

Olvasható továbbá az is, hogy november 11-től az állomások, a megállóhelyek és a megállók teljes területén is kötelező a szájmaszk viselése. Akik nem hordják, azok kizárhatók az utazásból, és 8 ezer forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában