Döbbenetes nógrádi adatokat osztott meg Müller Cecília

Az előző héthez képest ötvenöt százalékkal nőtt a megyei betegek száma.

G. K.

Budapest, 2020. április 22. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifőorvos. MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Müller Cecília országos tisztifőorvos megyei adatokat is ismertetett az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. A 45. héthez viszonyítva Nógrád megyében 55 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma a 46. hétre. A tisztifőorvos közölte azt is, hogy országos átlagban 100 ezer főre 1509 fertőzött jut. Hazánkban a nemek közti eloszlás szerint a betegek 54 százaléka nő, míg a fertőzés 46 százalékban érinti a férfiakat.

A szomszédos Heves megyében rendkívül intenzíven, több mint 90 százalékkal nőtt egy hét alatt a regisztrált esetek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában