koronavírus

2020.11.22. 11:27

Digitális forradalmat hozott Nógrádban a koronavírus második hulláma

Nem győzzük hazahordani a különféle számítástechnikai eszközöket a boltokból. A koronavírus-járvány második hulláma hozta el igazán a „digitális forradalmat”, hiszen már megtapasztaltuk: könnyen lehet, hogy tanulni és dolgozni is otthonról fogunk.

Lászlók Judit

safdf

Forrás: Shutterstock

A tavaszi bezárásokra és az otthoni munkavégzés lehetőségére még némi késéssel reagáltak a magyar családok, a járvány második hullámában viszont már jóval tudatosabban, hosszú távra építik otthoni digitális eszközparkjukat. Emiatt az ősszel rendkívül magas keresletet regisztráltak a műszaki áruházak.

Lehoczki Dávid, egy szécsényi szaküzlet munkatársa elmondta, hogy a tavaszi digitális oktatásra való átálláshoz hasonlóan, az elmúlt napokban ismét megnövekedett az érdeklődés a laptopok, a tabletek, a webkamerák, és az egyéb kiegészítő eszközök iránt a boltjukban.

Valódi slágernek számítanak mostanság a számítástechnikai termékek | Fotó: Shutterstock

– Ennek ellenére nem alakult ki készlethiány, a termékek folyamatosan elérhetők, az árak pedig stagnálnak – mondta Lehoczki Dávid, aki szerint immár érzékelhető az év legszebb ünnepének közeledése is.

Csontos Zsolt, egy balassagyarmati műszaki kisáruház üzletvezetője szintén arról számolt be, hogy ismét ugrásszerűen nőtt a kereslet az elektronikus készülékek iránt.

– A márciusi online oktatás bevezetésével egyik pillanatról a másikra rengeteg ember akart digitális eszközt vásárolni – mondta Csontos Zsolt. Hozzátette: – A piac sajnos ár-érték arányban nem tudta lefedni a keresletet, ezért a hordozható számítógépek ára akár ötven százalékkal is megemelkedhetett. A raktáron lévő készülékek nagyon gyorsan elfogytak, azonban a pótlásuk nem történt meg, hiszen az irreális árak miatt sok termék eladhatatlanná vált. Jelenleg a vevők leginkább a notebookokat, illetve az otthoni számítógéppel rendelkezők a webkamerákat keresik. Ellentétben tavasszal – amikor mindenkit váratlanul ért a vásárlók rohama – most már meg tudjuk mondani azt a belátható határidőt, amikorra megérkezhetnek az eszközök.

Spórolhatnak a fekete pénteken

A fekete péntek az Egyesült Államokban a karácsonyi bevásárlás kezdetét jelenti. Ennek a napnak az a lényege, hogy a vásárló jelentős kedvezmények árán juthasson hozzá a kívánt termékhez. Idén november 27-én rendezik meg a 2014 óta Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő Black Fridayt. A vírushelyzet miatt azonban sokan előtérbe helyezik a bolti polcok közötti kutakodásnál sokkal biztonságosabb online vásárlást. Miután jelentősen, és mondhatni folyamatosan megnőtt a digitális eszközök iránti kereslet az idén, így az áruházak a tavalyihoz hasonló mértékű érdeklődésre számítanak a Black Friday és a karácsonyi ajándékvásárlás időszakában. A fentiek figyelembe vételével a korábbiaknál nagyobb logisztikai erőkkel készülnek, hogy az online és áruházi vásárlásokban se következzen be váratlan fennakadás – nem csupán a Black Friday-en, de az év hátralévő részében sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában