közelednek az ünnepek

2020.11.18. 14:50

Daruval állították helyére a megyeszékhely karácsonyfáját

Napról napra közeledik az ünnep, amit az is mutat, hogy szerda délelőtt felállították a megyeszékhely leendő karácsonyfáját a Fő téren.

V. E

Salgótarján, Főtér. Városi karácsonyfa állítása

Fotó: Hegedűs Márk

– Idén Tőzsér Sándor ajánlotta fel a városnak a fenyőfát, amely a Kölcsey út 5. szám alatt cseperedhetett eddig. A korábbi évekhez hasonlóan ismét az Agócs Trans Kft. szállította a város szívébe a szokásosnál valamivel alacsonyabb örökzöldet, amit egy daru segítségével Bodnár Béla és munkatársai emeltek a helyére – mondta a Salgótarjáni

Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársa. Ricler Márton azt is hozzátette: a fenyőfát a csütörtöki nap folyamán kezdik el feldíszíteni.

– Olyan gömbökkel is fogjuk ékesíteni a fenyőfát, mint tavaly, csak többet helyezünk majd belőlük az ágakra. Természetesen a Fő tér dekorációjából a karácsonyfa mellett idén sem hiányozhat a jászol, az adventi koszorú vagy a szelfigömb. Ugyanakkor a jelenlegi járványügyi intézkedések értelmében idén nem lesz adventi vásár és a bódékat sem fogjuk kihelyezni, de ez még változhat – közölte.

A Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársai a napokban a várost is elkezdik ünnepi díszbe öltöztetni. Ricler Márton továbbá azt is kiemelte, hogy – a kritikákkal ellentétben – az időpont cseppet sem korai. A munkálatokat időben el kell kezdeni ahhoz, hogy advent első vasárnapján – azaz jövő hétvégén – a megyeszékhely már a meghitt ünnepi hangulatot csalogathassa az emberek szívébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában