Toldy Ferenc-díj

2020.10.17. 16:56

Toldy Ferenc-díjat kapott két megyei pedagógus az irodalmi társaságtól

Toldy Ferenc-díjat kapott két megyei pedagógus, a balassagyarmati Pásztor Sándorné, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság megyei elnöke és a bátonyterenyei Oraveczné Pintér Rozália, a társaság alelnöke. Az ünnepélyes díjátadásra a Csillagházban, a város helytörténeti gyűjteményében került sor.

Sz. K

Oraveczné Pintér Rozália és Pásztor Sándorné

Forrás: NMH

A Toldy Ferenc-díjat 1981-ben alapította a Magyar Irodalomtörténeti Társaság az egyetemi, főiskolai oktatók, kutatók, muzeológusok, általános és középiskolai tanárok irodalomtörténeti munkásságának elismerése céljából. A díjjal oklevelet és emlékérmet kap a kitüntetett irodalmár.

A társaság 1911 óta működik, a megyei tagozatok 1985-ben jöttek létre. Akkor fűzték szorosra szakmai kapcsolatukat az ország múzeumaival, és került előtérbe az irodalomtudomány eredményeinek szélesebb és szakszerűbb közvetítése.

– A két pedagógus nagyon tevékeny részt vállalt a Nógrád megyei tagozat újjáépítésében, mindemellett kiemelkedő szakmai tevékenységet végeznek hivatásukban – mondta az ünnepségen a Magyar Irodalomtörténeti Társaság alelnöke, Fábiánné dr. Szenczi Ibolya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában