őszi szünet

2020.10.27. 07:16

Rémisztően jó programokkal várják a gyerekeket Kisterenyén

Bátonyterenyén az őszi szünet alatt sem hagyják unatkozni a gyerekeket, akiket a héten „rémes” programokkal várnak a kisterenyei civil házban.

G. E

Pénteken a tökfaragásé lesz a főszerep

Forrás: NMH

Fotó: Archív

A városi gyerekesély iroda és a kisterenyei településrészen a civil ház október 26-tól egész héten változatos foglalkozásokat kínál kicsiknek és nagyoknak. A programok az Integrált térségi gyerekprogramok a Bátonyterenyei járásban című pályázat támogatásával valósulnak meg.

A halloween jegyében megrendezett hét során számos „rémes” játékot ígérnek a szervezők. Hétfő délelőtt sógyurmából készíthettek szörnyeket az érdeklődők, majd „rémképeket” festhettek. Kedden termésfigurákat alkothatnak. Ügyességi versenyeken mérhetik össze tudásukat október 28-án délelőtt, majd kulcstartókat készíthetnek.

Pénteken a tökfaragásé lesz a főszerep
Fotó: Archív / NMH

Csütörtökön pedig lámpásokat csinálhatnak, majd a zsákbamacska mintájára „zsákbatököt” húzhatnak.

– A halloweeni hagyományoknak megfelelően pénteken a tökfaragásé lesz a főszerep, különféle lámpásokat alkotnak az ügyes kezek – fogalmazott Nagy-Czakó Kitti projektvezető, hozzátéve: – A faragáshoz szükséges eszközöket a résztvevőknek kell magukkal hozniuk. A programok ingyenesek lesznek egész héten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában