szüreti mulatság

2020.10.18. 13:38

Felvonulás nem, jótékonysági vásár és mulatság viszont volt Novákon

 Mulatsággal ünnepelték a termények betakarítását a községben.

V. E

Mátranovák, Művelődési ház. Szüreti fesztivál, adománygyűjtés.

Fotó: Hegedűs Márk

Hagyomány ilyenkor, hogy a díszes viseletet felöltve végigvonul a szüreti menet a falun, erről azonban az idén le kellett mondania a helyieknek a hol jobban, hol kevésbé hulló eső miatt.

Ennek ellenére a Mátranovákiak nem hagyták, hogy kedvüket szegje az időjárás: gyorsan változtattak a napirenden, és a település művelődési házát jelölték ki az esemény lebonyolításának helyszínéül. A menetrend alapján több megállóhelyet is érintett volna a felvonulás, ahol a tervek szerint tánccal fokozták volna a jó hangulatot.

A körülmények miatt erre a művelődési ház színpadán kaptak lehetőséget a Mátraalja Néptáncegyüttes, azaz a Mante, tagjai. Kicsik és nagyok ropták a deszkákon, amihez a talpalávalót a BEB nevű zenekar húzta. Az eseményhez kapcsolódóan jótékonysági sütivásárt is tartottak, az abból befolyt összeget pedig a mátranováki óvodának ajánlották fel a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában